Kategoriler

Müzik Ruhun Kurtarıcısıdır (Eğer Yaşarsam)

“Müzik ruhun gıdasıdır” lafı boşa değil ve bir kere daha onun gücünü hafife almamamız gerektiğini öğreniyoruz.

Sevdiğiniz bir müzik türünü dinlediğinizde ruhunuz tarif edilemez huzurla dolar. Kendi sığınağınızı çizer ve orada yaşamaya başlarsınız. İşte “If i Stay” yani ülkemizdeki ismiyle “Eğer Yaşarsam”, böyle bir film.

12 Eylül günü Warner Bros. Türkiye’nin düzenlediği ön gösterim If i Stay, sinema severlerin ve özellikle dram türünden hoşlananların baş tacı olacak nitelikte. Bazılarınızın şimdiden “öyle drammış, aşkmış izlemem ben kardeşim” dediğini duyar gibiyim ve haklısınız. Kişisel fikrim de bu yönde. Sinema dediğimde aklıma gelen ya korkudur ya da bol aksiyon ve fantastik öğeleri izleyiciye sunan filmlerdir. Bunların dışındakiler evimizde de takip edebileceklerimizdir. Zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek konumuza dönelim.

Asıl can alıcı soruya hazır olun. Müzik sizin için neyi ifade ediyor? Hatta ilk sorum şöyle olsun, en sevdiğiniz müzik türü nedir? Klasik, Rock, Metal, Slow, Türk Sanat Müziği veya sadece film, oyun müzikleri? Elimizde çok seçenek var ve belki de hepsini seviyorsunuz.

Fragtist_EğerYaşarsam2

Filmimiz bizleri müzisyen olma hayali kuran genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Mia Hall isimli kahramanımız oldukça çekingen ve bir zamanlar rock grubu olan bir ailenin ferdidir. Küçük kardeşi de dahil olmak üzere anne ve babası rock müziğine oldukça düşkündürler. Mia ise küçüklüğünden beri kendisini klasik müziğin gösterişli hayatına adamıştır ve babasının ona hediye ettiği çellosuna (viyolonsel) da aşıktır. Juilliard Konservatuarı’nda hayatına devam etmek isteyen Mia, oldukça anlayışlı ve bir o kadar da mükemmel bir aileye sahiptir. Müzikal kariyerinin peşinde koşan Mia, hayatının diğer aşkı olan Adam ile tanışır. Adam, ünlü olmaya çok yaklaşmış bir rock yıldızıdır. Grubuyla birlikte sık sık konser verir ve doğal olarak Mia ile olan aşkları bu durumdan zedelenmeye başlar. Soğuk bir kış gününde ailesiyle kısa bir yolculuğa çıkan Mia, korkunç bir kazanın kurbanı olur. Ancak hayat kendisine seçme hakkı sunar. Ya ışığı takip edip kendisini huzurlu, sonsuz bir yolculuğa çıkartacaktır ya da biricik aşkı Adam’a dönüp, çellosuna da kavuşup zor kararlar vermek zorunda olduğu hayatı tercih edecektir. Şimdi vereceği karara hayat ve ölüm arasındaki çizgiyi belirleyecek, sadece geleceğini değil tüm kaderini etkileyecektir.

´Fragtist_if-i-stay-jamie-blackley-5-600x400

1 2

Görüntülenmeler:
30
İlgili Kategoriler
Blog
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com