Orcs Must Die! serisinin oyunu olan Orcs Must Die! Unchained’i sizler için inceledik. Eğer siz de bizim gibi OMD! hayranıysanız, beta incelememize buyurun!
Robot Entertainment tarafından geliştirilen ve Gameforge 4D GmbH tarafından yayımlanan, strateji tabanlı aksiyon oyunu serisi Orcs Must Die! yepyeni bir yapımla karşımızda. Yılların eskitemediği yapım, bu kez F2P (Free 2 Play yani ücretsiz) olarak bizlerin beğenisine sunulmuş. Orcs Must Die! Unchained adını taşıyan serinin son yapımı, oynarken bizleri epey eğlendirdi. Dilerseniz gelin ve sizler için incelediğimiz oyuna hep beraber bir göz atalım.
Oyun her Orcs Must Die! oyununda olduğu gibi bir kale savunmasını konu alıyor. Kısaca bahsetmek gerekirse, koruduğumuz kalenin içinde Rift adı verilen çok kıymetli bir ışık hüzmesi var ve bize verilen görev de bunu korumak. Tabii ki bunu yaparken yalnız değiliz. Beş kişilik bir ekiple çıktığımız bu savunma serüveni, kalemize saldıran Orc ırkı mensuplarının surlarımızdan def edilmesiyle son buluyor.
Orcs Must Die! Unchained, oyunu ilk açtığımızda bir tutorial ile başlıyor. Gayet eğlenceli ve komik bir dış ses, bize ne yapmamız gerektiğini, başımıza neler geleceğini anlatıyor. Kısacası minik bir savaşla alıştırma yapıyoruz. Burada bize tuzaklar kurmayı, belirlenmiş noktalara nöbetçiler yerleştirmeyi ve yeteneklerimizi nasıl kullanabileceğimiz anlatılıyor.
Tutorial kısmını bitirdik. Geldik adam akıllı Orcs Must Die! Unchained oynama kısmına. Oyunun ana ekranında bizi günlük görevlerin, sosyal medya sekmelerinin, forum kısmının, haftalık ücretsiz Hero’ların ve görevlerin görünebileceği bir mozaik karşılıyor. Bunların haricinde sağ üst köşede, içinde olduğumuz gruptaki kişileri, mevcut ödülleri ve hesap seviyemizi görebiliyoruz. Sol üst köşede ise üç ayrı sekme mevcut. Bunlar Workshop, Deck Editor ve Store.
Workshop, içinde bizim oluşturabileceğimiz öğelerin bulunduğu kısım. Burada bize yapmak istediğimiz şey için hangi malzemelerin gerektiğini veya elde etmek için ne yapmamız gerektiği gösteriliyor. Workshop kendi içerisinde dörde ayrılıyor. Bunlar Heroes, Survival Cards, Siege Cards ve Materials.
Heroes, adından da anlaşılacağı üzere oyun içerisinde kontrol ettiğimiz kahramanların bulunduğu kısım. Burada belirli nesnelerimizi veya paramızı feda ederek kendimize yeni kahramanlar alabiliyoruz. TPS (Third Person Shooter) bakış açısında kontrol ettiğimiz kahraman, maç başına aldığı tecrübe puanlarıyla seviye atlayabiliyor ve ilerleyen seviyelerde yeni özellikleri ortaya çıkıyor.
Survival Cards ise beş farklı kart türünün bulunduğu bir diğer sekme. Bu sekmede gear, traps, guardians, traits ve consumables olmak üzere beş farklı oyun-içi etmen var. Örneğin traps (tuzak) kartları kale kapısının önüne koyduğumuz tuzakların neler olduklarını belirtirken, gear ise kahramanımızın kullandığı eşyayı gösteriyor. Survival Cards, oyunun PvE (Player versus Environment) modundaki kartları temsil ederken, Siege cards PvP (Player versus Player) modunda kullanılan kartları bünyesinde barındıyor. Siege Cards kısmında farklı olarak, minions ve bosses var. Bu etmenler de yine oyun-içi kullanılabiliyor ve karşı taraftaki rakibe saldırmak için değişik bir strateji izlememize olanak sağlıyor.
1 2