Neden oynadığımızı bilmediğimiz, saygıdan veya hırs yüzünden devam ettiğimiz, baş ağrılarına sebep olacak beş video oyunu.
Her oyuncunun hayatında neden oynadığını bilmediği ama büyük bir hırs ile devam ettiği bir oyun vardır. Hep bu oyunları oynarken, neden diye gizli gizli sorarız kendimize. Bazıları reklam harikasıdır, bazılarını ise eskiye saygıdan oynarız. Kimi oyunlar da saçma olsa da hırs yaptığımızdan dolayı oynamaya devam ederiz. Ancak hep sonunda harcadığımız vakte üzülmemize ve başımıza bir ağrı gibi çökmesine sebep olur bu oyunlar. İşte karşınızda; baş ağrılarına sebep olacak beş video oyunu.
Dragon Age 2
Dragon Age Origins‘den sonra, oyuncuların Dragon Age 2 için beklentileri çok yukarıdaydı. Haksız da sayılmazlardı. İnsanlar ilk oyunun başında çok uzun zaman geçirmişlerdi. Ancak ortada hoş olmayan bir şey vardı. Bioware, bir devam oyunu için çok fazla değişiklik yapmıştı. Artık bütün bir ulusun büyük kahramanı değil, küçük çaplı bir mülteci olarak oyuna devam ediyorduk. Mücadeleler, ilk oyuna kıyasla sıkıcı derecede kolaydı. Zindanlar, görevler boyunca tekrar ve tekrar kullanılıyordu. İnsanlar karakterleri sevdiler ve diğer RPG’ler ile kıyaslanmaya girdiği zaman oyuna karşı büyük saygı gösterdiler. Ancak oyun, Bioware’in en büyük hayal kırıklığı olmaktan kurtulamadı.
Flappy Bird
Bir dönemin, birden en meşhur mobil oyunu olmayı başarmış yapımı; Flappy Bird. İlk başta bu oyunun neden bu kadar yaygara yaptığını, kimse anlayamadı. Ancak herkesin akıllı telefonlarında da bu oyun bulundu. Bu oyun için inceleme yazan sitelerin hepsi orta derece puanlar verdi. Hatta çoğu insan bu oyun yüzünden telefonlarını kırdı. Oyun birden bütün uygulama mağazalarından kaldırıldığında, oyunun yüklü olduğu telefonlar inanılmaz fiyatlara satışa sunulmuştu. Aptalca, gaddar şekilde zor ve aşırı bağımlılık yapan bir oyundu.
QWOP
QWOP, saç yolduran, kan donduran oyun içeriklerine sahip, oyundaki karakterin bacaklarını hareket ettirmeye çalıştığımız bir koşu oyunu. Oyunun zorluğu bağımlılık yapıyordu. Her başarısız deneme, iç çığlıklarımıza neden oluyor ve tekrar deneme hırsı kazandırıyordu. 2011 yılında yapımcısı Foddy’nin sitesine 30 milyondan fazla hit alarak, bir anda inanılmaz derecede popüler oldu. Hatta ünlü The Office adındaki televizyon programına bile konu oldu. Oyunun yapımcısı kendi sitesinde; “Oyun için birçok nefret içeren e-posta alıyorum.” açıklamasında bulundu.
Skyward Sword
Bazı oyun serileri vardır, insanların değiştirmek için çok kutsal olduğunu düşündüğü. 2011 yılında çıkışını gerçekleştiren Skyward Sword, buna en güzel örnek. Oyuncuların alıştığı hikayeyi komple değiştirmiş ve Zelda ile Link’i çocukluk arkadaşı olarak gösterilmiştir. Wii platformuna çıkan oyunun kontrolleri tamamen “isabet ettir ya da ıskala” şeklindeydi. Birçok oyuncu Link’in kılıç sallamasını taklit etmek için sabırsızlanıyordu. Ancak bu kontroller oyuncular için sadece baş ağrısına yol açmıştı.
İnsanlar bu oyunu sevmeyi çok istedi. Zamanını göre görüntüleri en iyi Zelda oyunuydu. Ancak o dönemde bile birçok zindan, oyunda bulunan diğer zindanların tekrar tekrar kullanımından ibaretti. Bu oyun için karışık duygular beslememek elde değil.
Deadly Premonition
Deadly Premonition hakkında iki tip düşünce var. Bazı insanlar bu korku/hayatta kalma oyununu, Hidetaka Suehiro’nun eşsiz ve takipçileri tarafından bilinen yönetmen şeklinin güzel, canlı ve şiddet içeren bir ürünü olduğunu düşünüyordu. Oyuncuların diğer kısmı da yarım ve her yönden hatalı olan, amaçsız ve harabe bir oyun olduğunu düşünüyordu. Orta derece fikirlere sahip bir oyuncu bulmak, imkansız derecesinde zordu.
Oyun oldukça kötü, sesleri garipti ve mücadeleler oldukça ağırdı. Ancak bunların hepsinin kasıtlı yapıldığına dair bir his vardı. Bu his de oyunculara garip baş ağrıları vermeye yetiyordu.
Steam 14 Milyon Eş Zamanlı Kullanıcıya Ulaştı