

Google’dan Project Ara İçin “Durum Güncellemesi Konferansları”
DonanımHaberMobilTelefon 29 Ekim 2014 18:12 Yiğit Doğru

Google, gelecek yılın başlarında modüler telefon projesi Project Ara‘nın son durumunu geliştirilerle paylaşacağı çeşitli konferanslar düzenleyeceğini açıkladı.
Farklı modüllerin eklenip çıkarılabildiği; böylelikle tüm telefonu değiştirmek yerine sadece modülleri değiştirerek telefonumuzu geliştirmemizi sağlayacak olan proje, oldukça ses getirmişti hatırlayacak olursanız.
14 Ocak’ta Mountain View, Kaliforniya’da ve 21 Ocak’ta Singapur’da gerçekleştirilecek olan konferanslar, New York, Buenos Aires, Londra, Bangalore, Tokyo, Taipei ve Şangay’dan da takip edilecek.
Ara’nın arkasındaki isim olan ATAP‘nin (Advanced Technology and Projects Group / Gelişmiş Teknoloji ve Projeler Grubu), konferanslar dahilinde son geliştirilen Ara prototipini sergileyeceği de konuşuluyor. Anlaşılan o ki Google, gelecek yılın ilk aylarında piyasaya sürmeyi planladığı Ara telefonlar hakkında eteğindekileri birer birer dökmek istiyor.
Modüler telefon fikri oldukça heyecan verici bizce. En basitinden hem maddi açıdan cebi rahatlatacak olan, hem de telefon çöplüğünü azaltacak olan Project Ara‘yı dört gözle bekliyoruz dersek yalan söylemiş olmayız.
Hadi bakalım.