Kategoriler

GTX Kartlar ile RTX Açmak | Performans Kaybı Olur mu?

Nvidia resmen RTX yani Ray Tracing özelliğini Pascal ve Turing mimarili GTX grafik kartlarına da açtı! Ayrıntılar haberimizde.

Nvidia resmen RTX yani Ray Tracing özelliğini Pascal ve Turing mimarili GTX grafik kartlarına da açtı!

Nvidia, 15 yıldır kullandığı GTX isimlendirmesini RTX olarak değiştirmişti bildiğiniz üzere. Firma şimdi de yalnızca RTX kartların kullanabildiği yeni nesil Ray Tracing teknolojisini 425.31 numaralı sürücüsü ile GTX 1060 6 GB ve üstü kartlara da getirdi. Bu çok önemli bir adım.

Ray Tracing özelliği, RTX kartlarda ışın izleme için ayrıca bir işlemci birimi olarak yer almakta. Ancak bu tarz bir işlemci GTX kartlarda yer almıyor. Haliyle Nvidia’nın aldığı bu radikal kararla biraz kullanıcıların merakını gidermek istediği ortada. Ayrıca Ray Tracing’in yarattığı farkın birinci elden tatbik edilmesini sağlamak da önemli bir hedef.

GTX kartların böylesine devrim yarattığı iddia edilen bir teknolojiye karşı nasıl bir performans gösterdiği, ışın izleme teknolojisinin oyun deneyimine ne derece etki ettiği ve bu etkinin performans kaybına değip değmediği videomuzun ana başlıklarını oluşturuyor. Lafı çok fazla uzatmadan videoya geçelim ve GTX kartların, RTX teknolojisinde nasıl bir performans ortaya koyduğunu karşılaştırmalı olarak hep birlikte görelim.

İyi seyirler!

Bizi takip etmeyi unutmayın: https://www.youtube.com/channel/UCl4i…

ASUS, Yeni GeForce GTX 1650 Ekran Kartlarını Duyurdu
Görüntülenmeler:
60
İlgili Kategoriler
Donanım · Ekran Kartı · Masaüstü · PC · Video
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com