Minecraft Dungeons, basit ve nispeten sığ bir hack and slash ama kesinlikle çok iyi. Eğer bu türü seviyorsanız mutlaka alın.
Minecraft’a karşı her zaman bir ön yargım olmuştur. Çoluk çocuk oyunu olarak görmüşümdür. Tamam, sadece yaratıcılığınızı kullanarak bu oyunda harika yapılar ortaya çıkartabilirsiniz. Şirin grafikleri ve nispeten basit oynanışıyla (bir şey yapmak için rehber okuduğumu da bilirim) özellikle çocuklara son derece çekici gelen bir oyundur. Ama Minecraft Dungeons’ın böyle sağlam bir hack and slash olacağını asla düşünmezdim.
Hadi Diablo yapalım!
Farklı bir oyun yapalım dendiğinde Mojang Studios’dakilerin ilk aklına gelen tür muhtemelen bir hack and slash’di ama oyunu hem bu kadar basit hem de içi dolu yapabileceklerini açıkçası kimse düşünmüyordu.
Oyun çok basit bir hikayeye sahip. Arch Illager isimli bir tip bir gün bir sihirli asa buluyor ve bunun gücünü kullanarak etrafı karıştırıyor, askerleri köyleri basıyor, etrafı zombiler kaplıyor vs derken bunları temizlemek de bize kalıyor.
Minecraft Dungeons’ın gücü alışageldiğimiz grafiklerinden ve tabii ki bilindik gelen yapısından geliyor. Her şey kutucuk kutucuk. Yaratıklar tanıdık. Hemen kendinize bir şeyler inşa edesiniz geliyor ama mümkün değil. İlk yapabildiğiniz şey karakterinizi yaratmak. Burada ne yarattığınızın dış görünüşünüz dışında çok bir önemi yok.
Çünkü karakterinizin nasıl savaşacağına karar vereceğiniz kısım kullanacağınız eşyalar. Oyunda kullandığınız ekipmanların üzerinde yetenekler var ve seviye atladıkça bu yeteneklere puan dağıtıyorsunuz. Burada Albion Online geldi aklıma. Mesela elinizdeki kılıç düşmanlarınıza vurunca bir zehirli gaz bulutu bırakıyor. Zırhınız etrafına bir diken büyüsü (thorns) yapıyor ve etrafınızdaki tüm düşmanlar size vurdukça zarar alıyor vs. Bu yetenekleri istediğiniz gibi seçip yükseltebiliyorsunuz. Ayrıca elinizdeki kılıcın kalite seviyesine göre üç adede kadar yeteneği olabiliyor. Kalite seviyesi ise klasik olarak griden başlayıp mavi turuncu vs diye renk kodlarıyla ilerliyor. Burada kritik olan kısım ise şu: Bulduğunuz iki aynı eşyanın yetenekleri farklı olabiliyor. Yani xxx kılıcında zehir varken aynı xxx kılıcında ateş zararı veren bir yetenek olabiliyor. Yada bambaşka bir yetenek oluyor. İşte bu durumda üzerinizdeki ekipmanı bırakmak veya doğru ekipman kararı vermek sizi zorluyor. Bu arada artık kullanmayacağınız eşyaları kırabiliyorsunuz. Bunlardan oyunu para birimi olan gem düşüyor. Merak etmeyin, yetenek puanı yatırdığınız bir eşyayı kırdığınızda o puanları da geri kazanıyorsunuz.
Oyunda bir çok çeşitli eşya ve ekipman var. Kılıçlar, mızraklar, kalkanlar, asalar, hançerler,çekiçler, tatar yayları vs derken sizi bayağı oyalıyor.
Oyunla ilgili HyperX’in Youtube kanalındaki videomuzu seyredebilirsiniz.
1 2