Kategoriler

Marvel MMO’su İptal Edildi

MMO oyunlar 2000’lerin başındaki altın çağlarından 2010’lardaki çöküş sürecine kadar Gaming camiasının gündeminde kalan bir tür. Özellikle RPG alt türüne sahip olanlar insanların hayatlarını bir kara delik gibi içine çekmekle meşhur. Ancak 2020’lerin başında bir süredir başarısız ve sancılı geçen bu işleyiş tekrardan yükselişe geçti. Marvel MMO bunlardan biri olma potansiyeline sahipti. Açıklandığı anda pek çok göz üzerine çevrilen oyundan beklenti büyüktü.

Bu dönem içerisinde değişken başarıda çok sayıda MMO çıkartmış olan EG7 Şirketi göze çarpıyor. Bunlardan bazıları son derece başarılı MMO yapımlar: Geçtiğimiz sene hissedarlarına yaptığı “2021 3. Çeyrek Planlaması” sunumunda ilginç bir proje dikkatlere mahzar oldu. Marvel evreninde geçen bir MMO oyun çıkartmayı planlayan EG7 oyunun çıkışına dair bir açıklamada bulunmamıştı. İnternet, huyu olduğu üzere çokça ilgi çeken bu yapıma dair sızıntılar yapmayı başardı. Captain America, Ironman gibi meşhur karakterlerin modellemelerini içeren sızıntılar hayranlar arasında büyük heyecan uyandırdı. Söylentiler arasında kendi süper kahramanınızı oluşturabileceğimiz de vardı. Bir yetenek havuzundan seçilerek edinilecek süpergüçler oynanışa derin çeşitlilik katacaktı.

MMO takipçilerinin heyecanını kursakta bırakan haber bu gün geldi…

Ta ki, Geçtiğimiz güne kadar… İsimsiz Marvel MMO tıpkı ortaya çıktığı gibi dünyadan ayrıldı: Şirketin çeyrek raporuyla. 2022 1. Çeyrek raporunda belirtildiği üzere oyun, geliştirilmesinde harcanacak kaynaklara değecek bir etki yaratmayacağı kanısında iptal oldu. Bu kararın alınmasında yine Marvel evreninde geçen ve yakın zamanda çıkmış olan Marvel’s Avengers oyununun son derece kötü tepkilerle karşılanması etki sahibi olabilir. Öte yandan özellikle New World, Lost Ark ve Final Fantasy XIV’in geçtiğimiz yıldaki yükselişi gözleri MMORPG kategorisine geri çevirdi. Düzgün yapılması halinde bir Marvel MMO’su halihazırdaki MCU fanlarını mest edecek bir eser haline gelebilirdi. Ancak hem dizilere hem de oyunlara gelen içeriklere dair eleştiriler gösterdiği üzere tüketiciler “süperkahraman” temasına biraz doymuş durumda. EG7 bu içerik enflasyonunu daha da arttırmak yerine başka projelere odaklanmayı seçmiş olabilir. İlerleyen günlerde bu kararın piyasaya nasıl etkiyeceğini hep birlikte göreceğiz…

 

Görüntülenmeler:
211
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com