Kategoriler

Atlus’un Persona 3 Yeniden Yapımı Geliştirdiği Doğrulandı

Persona 3 yeniden yapımı

Yakın zamandaki bir sızıntı, Atlus‘un Persona 3 yeniden yapımı üzerinde çalıştığını doğruladı.

Atlus‘un, 2019 yılında çıkardığı Persona 5 Royal oyunundan bu yana, Persona serisinin bir sonraki halkasının ne olacağı bilinmiyordu. Gelen bilgiler; bu süre zarfında geliştiricinin, bir sonraki büyük Persona oyununa geçmek için hazırlandığıydı. Bu hazırlıkların sonucunda Persona 6‘nın yanı sıra Persona 3 için de bir fırsat ortaya çıktı.

PlayStation 2‘deki orijinal Persona 3 oyunu, birinci ve ikinci Persona oyunlarının yanında düşük performans göstermiş, ancak yeniden yapımları olan Persona 3 FES ve Persona 3 Portable önemli ölçüde bu durumu yükseltmişti. Bu oyunlar, batıda daha geniş bir hayran kitlesinin oluşmasına yardımcı oldu ve Persona 4, Persona 5 ve birçok ek yan oyunla serinin büyümesini sağladı.

Atlus, yılbaşı sabahı erken saatlerde 2023 için önemli planları olduğunu doğruladı. Bu planlar, daha önce duyurulan Persona 3 Portable ve Persona 4 Golden‘ın modern platformlar için yeniden düzenlenmesiyle başlıyor. Firma, belirli bir isim veya ipucu vermese de birkaç ‘yayınlanmamış yeni başlığın’ geliştirilmekte olduğunu da doğruladı.

Oyun severler ResetEra‘da; 2023’te Atlus‘tan hangi Persona duyurularının gelebileceği konusunda tartışırken, bir kullanıcı, Persona 3‘ün yeniden yapımıyla ilgili uzun süredir devam eden bir söylentiyi gündeme getirdi ve şu anda Persona 3 Portable‘ın yeniden piyasaya sürmesiyle bu projenin rafa kaldırılıp kaldırılmadığını sordu. Daha önce Persona‘nın 2022’de Xbox Game Pass‘e geleceği haberini içeriden sızdıran lolilolailo adlı kullanıcı, Persona 3 yeniden yapımının halen geçerli olduğu yanıtını verdi.

Atlus‘un bu konuda henüz resmi bir açıklaması olmaması nedeniyle, Persona hayranlarının sadece beklemesi ve giderek daha popüler hale gelen RPG serisi için bundan sonra ne planladığını görmesi gerekecek.

Öte yandan Persona 3 Portable yeniden sürümü, 19 Ocak‘ta PC, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series X/S‘de çıkıyor.

Atlus, Persona 5: The Royal’i PlayStation 4 İçin Duyurdu!

Görüntülenmeler:
101
İlgili Kategoriler
Haber · Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com