Kategoriler

Microsoft, Xbox’ın Konsol Savaşlarını Kaybettiğini Kabul Etti

Xbox konsol

Microsoft, Activision Blizzard‘ın 69 milyar dolarlık satın alımıyla ilgili olarak FTC ile girdiği yasal mücadelenin ilk gününde sunduğu savunmada, Xbox‘ın resmen ‘konsol savaşlarını kaybettiğini’ bildirmiş.

Microsoft tarafından sunulan belgenin bir bölümünde, oyun sektörüne 2001 yılında girdiği ve orijinal Xbox konsolunun hem Sony hem de Nintendo tarafından önemli bir farkla geride bırakıldığı anlatılıyor. Ve Xbox‘a göre, o zamandan beri konsol savaşlarını kaybetmeye devam etti.

Belgede, “Xbox konsolu, satışlarda PlayStation ve Nintendo’nun ardından sürekli olarak üçüncü sırada yer aldı. 2021 yılında Xbox yüzde 16’lık bir paya sahipken, Nintendo ve PlayStation sırasıyla [redakte] ve [redakte]paylara sahipti. Aynı şekilde, konsol gelirleri ve şu anda oyuncular tarafından kullanılan konsolların payı Xbox yüzde 21 ile son sırada yer alırken, PlayStation ve Nintendo sırasıyla [redakte] ve [redakte] paylarına sahiptir.” denildi.

Sonuç olarak Microsoft, konsol satışları yerine oyun satışları yoluyla kar elde ederek ve konsollarını zararına satarak, farklı bir stratejiye bahis oynadığını ve oyun ve aksesuar satışları yoluyla geliri telafi etme umuduyla oyuncuların donanım satın alımını etkili bir şekilde sübvanse ettiğini belirtti.

Microsoft, 69 milyar dolarlık Activision satın almasını ihtiyati tedbir kararıyla durdurmaya çalışan FTC‘ye karşı mücadele ediyor. İhtiyati tedbir kararı geçerse, anlaşma 2 Ağustos’ta yapılacak bir delil duruşmasına kadar durdurulacak, bu da anlaşmanın 18 Temmuz 2023’te kapanması için belirlenen tarihten sonraya denk geliyor ve potansiyel olarak tarafların birleşmeyi yeniden müzakere etmesine izin verecek.

FTC, Call of Duty gibi oyunları Xbox‘a özel hale getirerek Xbox‘ın kısmen oyun pazarına hakim olmasına izin vereceği endişesiyle birleşmeyi durdurmaya çalışıyor. Microsoft ise bu iddiayı şiddetle reddediyor. Ayrıca üçüncü sıradaki oyun konsolu olarak statüsünün, Sony ve Nintendo gibi rakipleri karşısında kendisini geçerli bir rakip olarak sağlamlaştırmak için birleşmeyi gerekli kıldığını savunuyor.

E3 2024 ve E3 2025 İptal Edildi mi?

Görüntülenmeler:
103
İlgili Kategoriler
Konsol · XBox
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com