Kategoriler

FTC, Microsoft’un Kazandığı Activision Blizzard Davasını Temyize Götürdü

FTC Microsoft

Microsoft, 68.7 milyar dolara Activision Blizzard‘ı satın alma girişiminde, anlaşmanın rekabete aykırı olduğunu savunan ABD Federal Ticaret Komisyonu‘nun (FTC) açtığı davayı kazanmıştı. Mücadeleye devam eden FTC, karara itiraz etti.

ABD Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi dün Microsoft‘un Activision Blizzard‘ı satın almasına ilişkin FTC‘nin ihtiyadi tedbir talebini reddetmişti. Mahkeme kararında Microsoft‘un Call of Duty‘yi PlayStation’da kullanıma sunma taahhüdüyle çelişen tek bir belgenin bile FTC tarafından tespit edilemediğine özellikle vurgu yapılmıştı.

IGN’in haberine göre; Federal Ticaret Komisyonu, mahkemenin son kararına itiraz etmek amacıyla temyiz başvurusunda bulundu. FTC, temyiz başvurusu ile Ağustos ayında yapılması planlanan duruşma öncesinde Activision Blizzard‘ın Xbox ile birleşmesini engelleyen bir ihtiyati tedbir kararı aldırmaya çalışacak. Anlaşmanın 18 Temmuz’da tamamlanması planlanıyor. Eğer tamamlanmazsa Microsoft, Activision Blizzzard‘a üç milyar dolar ödemek zorunda kalacak ve anlaşma sıfırdan yapılacak.

FTC‘nin itirazına tepki gösteren bir Activision Blizzard sözcüsü, “Gerçekler değişmedi. ABD’nin, anlaşmayı onaylayan diğer 39 ülke arasında kalacağından eminiz. Davamızı mahkemede bir kez daha kanıtlamak için sabırsızlanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Microsoft Başkanı Brad Smith ise, FTC‘nin artık açıkça zayıf hale gelen bu davayı sürdürmeye devam etmesinin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

World of Warcraft Daha Fazla Sınıf Seçeneğinin Geleceğini Doğruladı

Görüntülenmeler:
109
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com