Kategoriler

Çin’de çevrimiçi oyun harcamalarına kısıtlama! Oyun devlerinin hisseleri bir günde eridi

Çin'de çevrimiçi oyun harcamalarına kısıtlama

Çin, çevrimiçi video oyunlarındaki harcamalara yönelik yeni yasal düzenlemelerle dünyanın en büyük iki oyun yayıncısını titretmeyi başardı. Bu yeni düzenlemelere göre, çevrimiçi oyunlarda harcamaları teşvik eden yöntemler belirli kurallara bağlanacak ve oyuncuların oyun içi harcamaları sınırlanacak.

Bu beklenmedik gelişme, dünyanın en büyük oyun şirketlerini destekleyen ya da doğrudan sahibi olan Tencent ve NetEase‘in şirket değerlerinde yaklaşık 80 milyar dolarlık bir düşüşe neden oldu.

Yeni Yasal Düzenleme Neleri İçeriyor?

Reuters‘in haberine göre; Çin‘de oynanabilir tüm çevrimiçi oyunlar, oyuncularını ilk harcamalarını yapmaya teşvik etmek veya harcama yapıldıysa farklı bir satın alma yöntemi denemek için stratejik teşviklere başvuramayacak.

Yeni yasalar, oyunlardan giriş yapan oyunculara günlük ödüller verme pratiğini sona erdirecek, bu da oyuncuların her gün oyunlarına dönme motivasyonunu azaltacak. Ayrıca, oyun içi dijital cüzdanlara yüklenen miktarlar için sınırlamalar getirilirken, reşit olmayan oyunculara olasılığa dayalı içerik ve ödüller sunmak yasaklanacak.

Oyun Devlerinde Büyük Değer Kaybı

Bu yeni düzenlemeler henüz yürürlüğe girmemiş olsa da Tencent ve NetEase gibi dev markalara şimdiden büyük mali kayıplar yaşattı. Çin merkezli dev oyun şirketleri arasındaki Tencent; Funcom, Riot Games, Sumo Digital, Techland, Tequila Works, Yager, Fatshark, Supercell gibi birçok stüdyonun sahibi iken, NetEase ise Grasshopper Manufacture, Quantic Dream ve Bungie‘nin bir kısmına sahip. Bu yeni düzenlemeler, sektördeki büyük oyuncuların gelecekteki stratejilerini etkileyecek büyük ölçüde. Yeni yılda yapılacak incelemelerle düzenlemelerin nasıl şekil alacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

Diğer yandan Burak Akmenek‘in bu gelişmeyle ilgili yorumunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com