Kategoriler

13 yaşındaki çocuk Tetris’i yenen ilk kişi oldu

13 yaşındaki çocuk Tetris'i yenen ilk kişi oldu

Hakkında film bile yapılan efsanevi oyun Tetris yıllar sonra yenildi. 13 yaşındaki Willis ‘Blue Scuti” Gibson, oyun tarihinde bir ilke imza attı ve Tetris oyununu bitirdi.

Oyunun piyasaya sürülmesinden yirmi yıldan fazla bir süre sonra doğan Willis, Tetris‘i yendiği anda büyük sevinç yaşadı ve ‘Aman Tanrım. Bayılacağım, parmaklarımı hissedemiyorum.’ dedi. Gibson‘ın oyunu tamamlaması 38 dakika sürdü ve küçük oyuncu 157 seviyeye ulaşarak 999999 skora ulaştı.

YouTube kanalında, ‘Bu oyunu oynamaya başladığımda oyunu çökertmeyi ya da yenmeyi hiç beklemiyordum’ diyen Blues Scuti, Tetris’in Genel Skor, Seviye, Çizgiler ve 19 Skor dünya rekorlarını da kırdığını da söyledi.

Tetris nedir?

Tetris, ilk olarak Sovyet bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan, 6 Haziran 1984 tarihinde yayınlanmış bir bulmaca oyunu. Bilgisayar ortamında oynandığı gibi, asıl olarak bu oyuna yönelik çıkan oyun aletlerinde de popüler oldu. Özellikle 1990’larda oldukça popülerdi. Pajitnov, oyunun ismini nümerik önek Tetra ile sevdiği spor olan tenisin birleşmesinden türetti.

Guinnes Rekorlar kitabının verilerine göre tüm zamanların en çok oynanan 6. oyunu olan Tetris, Aleksandr Serebrov‘un 1 Temmuz 1993 tarihinde Mir Uzay İstasyonundaki görevinde yanına bir Game Boy almasıyla uzayda oynanan ilk oyun oldu. Tetris‘te oyuncular, oyun alanına inen farklı şekilli parçaları hareket ettirerek çizgileri tamamlamaya çalışıyorlar. Tamamlanan çizgiler kayboluyor ve oyuncuya puan veriliyor. Oyuncu boş alanları doldurmaya devam ediyor. Oyun, temizlenmemiş çizgiler oyun alanının tepesine ulaştığında sona eriyor.

Tetris oyununun Nintendo tarafından Tetris (Game Boy), Atari tarafından Tetris (Atari), Sega tarafından Puyo Puyo Tetris gibi birçok oyun konsolu için yayınlanmış versiyonları da bulunuyor. Tetris’in hikayesi sinemaya da uyarlandı. Jon S. Baird yönetmenliğindeki Tetris filmi 31 Mart 2023 tarihinde vizyona girdi ve ikonik oyunun Rusya’dan Amerika’ya hikayesini beyazperdeye yansıttı.

 

Görüntülenmeler:
301
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com