Kategoriler

Yüzüklerin Efendisi Oyunları #2

Yüzüklerin Efendisi Oyunları serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk bölüm için sizi linke davet edelim.

İkinci dönem

21. yüzyıla geldik ve aynı zamanda hem sinema hem de oyun sektörü hızlı bir gelişim kaydediyordu. 1997 yılında tasarım çalışmalarına, Ekim 1999 tarihinde ise çekimleri başlanan Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nin çekimleri tek bir seferde 274 günde tamamlanıp ve sırasıyla 2001, 2002 ve 2003 yıllarında beyaz perdede izleyiciyle buluşmuştu. Neredeyse aday olduğu tüm ödülleri kazanan seri, günümüzde ise sinema tarihinin en çok akılda kalan yapımlarından biri olarak değerlendirilmekte.

"Gömün şu iğrenç yaratıkları cehenneme!"

“Gömün şu iğrenç yaratıkları cehenneme!”

Oyun sektöründe Orta Dünya, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin çıkışından sonra daha fazla ilgi odağı olmuştu. Film gösterime girdikten sonra ortaya çıkan yapımlardan çoğu filmin kurgusu, modellemeleri ve senaryosuna göre oluşturulmaya başlanmıştı, çünkü Orta Dünya’yı bilen bilmeyen herkes seriyi gerçek bir Tolkien evreni olarak benimsemeye başlamıştı bile. Oyunların satış rakamlarına bakacak olursak da düşüncelerinde haksız sayılmıyorlardı. Gerçi tüm bunların tam tersini yapan oyun geliştiricileri de bulunuyordu, bazıları başarılı olduysa da pek de beklentiyi karşılayamamıştı.

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2002)

Aksiyon – Macera türünde, Game Boy, Xbox, PlayStation 2 ve Windows için geliştirilen oyun, üçlemenin yayınlandığı dönemde satışa çıkmasına rağmen kitaplara daha çok sadık kalmıştı ve aldığı notlara bakacak olursak pek de beklentileri karşılayamamıştı.

Oyunda Frodo, Aragorn ve Gandalf’ı oynama fırsatı veriliyor ve her birinin kendine has silahları ve özel yetenekleri bulunuyor. Yaptığınız ve yapmanız gereken iş belliydi bu oyunda, önünüze çıkan orkları biçmek ve Mordor’a doğru olan yolculuğunuzı sağ salim sürdürmek. Oyunda Eski Orman, Bree, Fırtınatepesi, Moria ve Amon Hen gibi mekanlarda dolaşabiliyor hatta Tom Bombadil’le bile tanışabiliyorsunuz.

Gandalf ve Frodo

Gandalf ve Frodo

Oyunda ilk olarak Frodo olarak Hobbitköy’de başlıyoruz. Bree’ye doğru yapacağı yolculuk için hazırlık yaparken kontrolü ele alıyoruz. Oyun kitaba göre işlendiği için bundan sonraki olaylar, kitaplarla paralellik gösteriyor. Yaşlı Orman’a gidip dostlarımızı kurtarıyor ve Orta Dünya’ya inen ilk yağmur damlasını gören kişi olan Tom Bombadil’le tanışıyoruz.

Karakterler arasında seçim yapılmıyor fakat oyunda ilerledikçe farklı görevlerde farklı karakterleri yönetebiliyoruz. Moria’da Gandalf’ı, Amon Hen’de Aragorn’u kontrol edip oyunda ilerlemeye çalışmak sürükleyiciliği artıyor fakat maalesef bu oyun için yeterli olmamıştı.

1 2 3 4

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com