Kategoriler

MSI MPower MAX İncelemesi

Intel’in Haswell işlemci soketine sahip ilk Z87 anakart incelememiz

Ülkede olaylar olurken sistem kurup test yapmak son derece zor ama bir yandan da ürünler gelmeye devam ediyor. Biz de ilk bulduğumuz fırsatta MSI’ın MPower MAX anakartıyla yeni bir sistem kurup testlere giriştik.

Test sistemimizi yeni toparlamaya başladığımızdan bu testte kullandığımız bileşenler ileride değişebilir ama şimdilik 16GB lık 1600 MZ’lik RAM ve 120 GB’lık bir SSD’nin yanına Asus’un HD 7850 ekran kartını iliştirdiğimizi söyleyebiliriz. İşlemcimiz ise Core i7 4770K. Yani Haswell ailesinin en güçlü ve hız aşırtmaya en uygun işlemcisi.

Bu inceleme de bizi en çok ilgilendiren konu yeni bir sokete kavuşmuş olmamız. LGA 1150 soketine merhaba diyin! Bu kez soket değişmesine karşın ebadından dolayı soğutucu değiştirmek zorunda kalmamamız ise iyi bir haber. LGA 1150’ye 1155 ve 1156 uyumlu soğutucular uyuyor.

Fragtist_MSI MPower MAX (2)

İkinci önemli konu ise bu anakartın hız aşırtma için üretilmiş olması. Süper geçirgenliğe sahip bileşenler, yüksek verimliliğe sahip Hi-c CAP kapasitörler, 6 kat PCB ve termal soğutma tasarımıyla kart ince ayarlar çekilmiş bir halde satılıyor. Bu satırları okuyan hız aşırtmacılar zaten kartın özelliklerine baktıklarında daha da çok şey göreceklerdir. Ama biz oyuncuların %98’i azot kullanmayacağımız ve en çok anakartın üzerindeki tuşları kullanarak yada UEFI BIOS üzerinden işimizi göreceğimizden bu ayrıntılara girmiyorum. Biz oyuncuların derdi daha iyi performans almak ve bu anakart buna fazlasıyla hazır.

İşe önce MSI MPower MAX’ın dış görünüşüyle başlayalım. Anakartın kutusunda bulunan kocaman sarı M harfi ister istemez bu aralar çok popüler olan Metro: Last Light oyununu çağrıştırıyor. Siyahla sarıya baktığınızda ise oluşan kontrast iş makinelerini andırıyor. Her iki durumda da havalı durduğu kesin.

Fragtist_MSI MPower MAX (4)

Fragtist_MSI MPower MAX (5)

Anakartın kutu içeriğini aşağıdaki resimde görebilirsiniz

Fragtist_MSI MPower MAX (8)

Ama burada göze batan önemli bir ayrıntıyı ön plana çıkartmak istiyorum: Anakartla beraber bir adet Wi-Fi / Bluetooth modülü geliyor ki bu modül Intel’in WiDi desteğini de bulunduruyor. Bu sayede hem 802.11 b/g/n ve Bluetooth 4.0 desteğine sahip olabiliyor hem de Intel’in WiDi (Wireless Display, Kablosuz ekran) teknolojisiyle filmlerinizi kablosuz olarak televizyonunuzdan seyredebiliyorsunuz. Yalnız bunun için bir WiDi alıcısına da ihtiyacınız olacak çünkü alıcı anakartın içerisinden çıkmıyor.

1 2 3

Görüntülenmeler:
190
İlgili Kategoriler
Anakart · Donanım İnceleme · Masaüstü
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com