Kategoriler

Alienware M18X İncelemesi

Alienware M18X, 18.4” büyüklüğünde ekrana sahip olan (1920 x 1080px) bir dev. Tam 5.4 kg ağırlığında. Yarım tuğla ebatlarında bir güç kaynağı var. Yani doğal olarak bir masaüstü PC yerine de kullanma şansına sahipsiniz. Üzerinde Intel Ci7-2920XM işlemci (2.50 GHz), 8 GB RAM (1333MHz), 2 adet NVIDIA GeForce GTX 460M ekran kartı, Alienware M18XR1 (Intel HM67’ye denk geliyor) anakart ve sabit disk olarak Samsung 250 GB SSD var. Zaten bunları göz önünde bulundurunca, aletin de neden bu kadar büyük ve pahalı olduğu da ortaya çıkıyor.

Dizüstünün giriş çıkışlarına geçmeden önce şunu belirtmek gerek: M18X’te, bu tip ürünlerde çok alışık olunmayan bir HDMI girişi var. Yani PS3’ünüzü yada HDMI görüntü veren başka bir cihazı bu alete bağlayıp monitörünü kullanabiliyorsunuz. Tabii ki bir HDMI çıkışı da mevcut. Bunun yanısıra 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0, bir adet eSATA (USB kombo), 1 VGA çıkışı, mikrofon girişi ve ses çıkışları bulunuyor. Ses çıkışları 2 adet. Bunun yanında bir de S/P DIF çıkışı var. Haliyle çoklu kart okuyucu ve kapaksız bir DVD-+RW’da unutulmamış. Klavyeyi ayrıca anlatacağım. Alienware karakteristiğine uygun şekilde tasarlanmış multimedya tuşları, Wi-Fi tuşu, DVD tuşu da (kapak olmadığı için DVD’yi buna basarak çıkartıyorsunuz) bulunuyor. Kasanın önünde iki tarafında ve arka tarafında devasa hava çıkış tünelleri var ve bunlar tasarımı olarak çok şık görünüyor. Klavye, hatta kapağın altı ise bambaşka bir dünya. Açma-kapatma tuşu klasik Alienware logosu. Bu logo, ekranın altındaki Alienware yazısı, klavyenin solunda bulunan 5 adet makro tuşu, multimedya tuşları, klavyenin 4 parçası ve öndeki hava giriş tünelleri olmak üzere yedi, farklı noktadaki aydınlatmayı, Alien Fx yazılımıyla (Alien Command Center yazılımının içinde) tek tek istediğiniz renge çevirebiliyorsunuz.

Fragtist-Alienware M18X

Command Center demişken, ona ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Program o kadar ayrıntılı bir şekilde makineye hakim olmanızı sağlıyor ki bunsuz yapamazsınız. 5 adet makro tuşununun da ayarını gene buradan yapıyorsunuz. Tasarım süper. Peki ya performans? Bize yollanan test ürünü performans açısından çok uçuk skorlara imza atmadı, ama M18X piyasada AMD 6900 veya NVIDIA 580 serileriyle satılıyor ve RAM 32 GB’a kadar çıkartılabiliyor. Yani performans için gerçekte satılan modellere bakmak daha doğru olur. Yine de Call of Duty Modern Warfare 3’ü en yüksek ayarlarda ortalama 30 FPS ile oynattığına şahitlik ettik. Son olarak 12 hücreli pil oyun oynarken ortalama 1,5 saat, ofis programlarıyla çalışırken 3,5 civarında dayanıyor.

Görüntülenmeler:
94
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Dizüstü · Donanım İnceleme · Notebook
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com