Kategoriler

Samsung NP535u4c-S05TR İncelemesi

AMD’nin APU’suna sahip Samsung NP535u4c, AMD ile Intel arasındaki rekabette, AMD tarafının bu alandaki tüm becerilerini de ortaya koyuyor.

Artık tüm teknoloji dünyasında duyulan bir ultrabook gerçeği var. Intel bunu o kadar yoğun anlattık ki ultrabook ismi bir platformu tanıtmaktan çıkıp ince ve hafif dizüstü bilgisayarları tanımlayan bir isim haline gelmeye başladı. Pazarlama alanında markayı farklılaştırmayı oldukça zorlaştırdığından bu istenmeyen bir durum olsa da (Selpak yada Gilette (jilet) gibi) aslında bilmemiz gereken başka bir gerçek daha var. Intel’in Ultrabook’u varsa AMD’nin de Ultrathin’i var. iki konuyu netleştirdikten sonra gelelim Samsung NP535u4c’ye.

Ultra ince

Samsung’un ultrathin’i aslında tasarım olarak inceltilmiş sıradan bir dizüstü bilgisayar havasında. Yani öyle özel tasarım üzerine yoğunlaşılmış, elinize alınca bırakmak istemeyeceğiniz, havalı bir görüntüsü yok. Tasarımdaki inceliğin tutturulabilmesi için ethernet girişi katlanabilir olarak düşünülmüş, klavye derinliğinden çalınmış ama klavyeyi rahat kullanabilmenizi engelleyecek kadar kesilmemiş. 14″ boyutundaki en fazla 1366 x 768 çözünülürlüğü olan ekranı ise TN panele sahip. Sistem 64 bit Windows 8’le birlikte satılıyor ve AMD A8-4555M, 1,60 GHz APU’suyla güçlendirilmiş (Radeon HD7600G+7550M çift GPU). 4GB RAM’i ve 500 GB Seagate sabit diski var. 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 2.0, 1 adet HDMI ve VGA çıkışlarının yanısıra haliyle bir kart okuyucusu da var. Ağırlığı 1,8 kg, boyutları ise 33.2 x 22.8 x 2 cm.

Burada mutlaka belirtmeliyim, Samsung’un pili dahili. Yani sorun olursa yenisini taktırmak için garantisini bozmamak adına servise göndermeniz gerekli. Ağırlığına da haliyle pil dahil. Ürünün sabit diskiyle (SSD taktırabilirsiniz) RAM’i (en fazla 8 GB) yükseltilebiliyor. Bunun için de gene arka tarafta vidalı bir kapak var.
||pb|| Ürün ultrabook’lara rakip olsa da ultrabookların çoğunun SSD ile satıldığını hesaba katarsak bu ürünü onlarla karşılaştırmanın pek adil olmadığını düşünüyorum. Tasarım bakımından yakın özelliklere sahip olsa da ürünün performansını kendi içerisinde değerlendirmek gerek. Bizi daha çok oyun performansı ilgilendirdiğinden, böyle özel tasarıma sahip olmayan bir dizüstünün oyun performansında şaşırttığını itiraf etmeliyim. Yüksek ayarlarda Max Payne 3’ü 30 FPS’nin üstüne çalıştırabildi. Haliyle dizüstünün fanları yüksek tonda “yandım ben hava isterim” diye şarkı söylemeye başlasa da fanların çıkarttığı ses bir saç kurutma makinesinin kulağınıza dayanmış hali kadar değildi. En fazla arada bir kapı olduğunu söyleyebilirim. Tabii ki bu makineyle oyun oynamak istiyorsanız onu HDMI arayüzünden daha büyük bir monitöre bağlamanız gerektiğini söylememe gerek yok.

Samsung NP535u4c’nin pili, günlük çalışma temposunda ortalama 6,5 saate gidebiliyor. Bu kabul edilebilir bir rakam.

Genel performans olarak rakiplerine göre ortalamada kalan Samsung, kendi sınıfında grafik performansına bakıldığında ise kendinden hiç beklenmeyecek puanlara imza attı. “İş bilgisayarı bu” diye baktığımız bir üründen böyle iyi bir performans görmek tabii ki tatmin edici. Daha da güzeli ürünü fiyatının 1440 TL + KDV olması. Tabii ki herkesin bütçesi kendine göre ama fiyat/performans oranın tatmin edici olduğunu kolaylıkla söyleyebilirim. SSD’de takarsanız keyfinize bakabilirsiniz.

Görüntülenmeler:
85
İlgili etiketler:
· · ·
İlgili Kategoriler
Dizüstü · Donanım İnceleme · Notebook
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com