Kategoriler

Sprinkle Island [Mobil İnceleme]

Küçükken birçoğumuz itfaiyeci olmak istemişizdir mutlaka. O ünlü Amerikan filmlerinde gördüğümüz gibi, gelen bir telefonla aracımıza atlayacak, alev alev yanan evlere dalıp insanları kurtaracaktık. Gelen övgülerle gururlanacak, herkesin önünde takdir edilerek ödül almanın tadını çıkaracaktık. Tabi olmadı, büyüdük, zamanla çocukluk hayallerimiz dağılıp gitti. Şimdiyse Granny Smith ve Sprinkle’dan tanıdığımız Mediocre, bir kez daha bize hayallerimize dönme şansı veriyor. Tabi eskisinden biraz farklı olarak.

Fragtist_Sprinkle Island (4)

Sprinkle Island gayet eleştirici ve güzel bir senaryoya sahip. İnsanların çöplerini uzaya atması sonucu oluşan bir terslikle, Titan’ın adalarında yangınlar başlar ve birçok Titanlının evi yanar. Hiç kimse zarar görmesin, Titanlılar evsiz kalmasın isteyen bir yiğit Titanlı (Evet biziz o!) derme çatma itfaiye arabasına atlar ve herkesin yardımına koşar. Evet, karşımızda bol bulmacalı bir platform oyunu duruyor. Oyun süresi ise gayet uzun tutulmuş. Maceramız 4 farklı adada geçiyor ve her adada 12 bölüm olmak üzere toplamda 48 bölüm mevcut. Alevler ve farklı zorluklardaki platformların yanında her adanın sonunda bizi bir boss karşılıyor. Kimi zaman bir ahtapot, kimi zamansa bir ağaç şeklinde karşımıza çıkan bu bosslar, oyuna tam oturan cinsten tasarımlara sahip. Rengârenk, şirin grafiklerin arasında sırıtmıyor, oyunu daha eğlenceli bir hale getiriyor. (Özellikle o ahtapotu sevmedim desem yalan olur.)

Fragtist_Sprinkle Island (2)

Oynanışa gelecek olursak, ekranın sağ tarafındaki bir tuşla suyu fışkırtıyor, sol taraftan ise aracımızın üzerindeki hortumun yönünü ve yüksekliğini ayarlıyoruz. Aracımız önümüze gelen platformdaki tüm alevler sönmeden hareket etmiyor, hepsi söndüğündeyse bir sonraki platforma doğru aheste aheste ilerliyor. Bütün alevleri söndürmek içinse yapmanız gereken önümüzdeki platformu iyi okumak ve buna göre suyumuzu idareli kullanmak. Evet, tahmin edeceğiniz gibi suyumuz oldukça kısıtlı. Ekranın sağ tarafındaki bir bar yardımıyla takip edebileceğiniz su miktarı, eğer sıfıra inerse bölüme baştan başlamak zorunda kalıyoruz. Her bölüm sonundaysa artan su miktarına göre puan kazanıyoruz. Genelde diğer oyunlarda yıldız ile simgelenen başarı durumu Sprinkle Islands’da su damlası olarak belirlenmiş ve gayet de hoş olmuş. Her bölümde toplanabilecek maksimum su damlasıysa 5 olarak ayarlanmış. Eğer benim gibi takıntılı biriyseniz bu olay sizi oldukça zorlayacak, şimdiden uyarayım suyunuzu idareli kullanamaya bakın. 🙂

Fragtist_Sprinkle Island (3)

Sprinkle Islands her ne kadar basit bir oynanışa sahip olsa da, yer yer zorlaşan bulmacalar ve bosslar saç baş yoldurabiliyor. Ancak oyun boyunca size eşlik eden hafif, eğlenceli ada müziği sinirinizi biraz olsun gideriyor. Bunun yanına Titanlıların şirin yapısı, el çizimi rengârenk grafikler de eklenince gayet güzel bir oyun bizi karşılıyor. Eğer siz de bol bulmacalı platform oyunlarını sevenlerdenseniz Sprinkle Islands’ı kaçırmayın efendim. Şimdiden iyi eğlenceler!

Görüntülenmeler:
72
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Mobil · Oyun ve Uygulama
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com