Kategoriler

Asus Whetstone Silikon-Bez Mousepad İncelemesi

Asus’tan bir kutu hâlinde bir sürü güzellik geldi bu ay. Birini geçtiğimiz gün incelemiştik hatırlayacak olursanız (Asus ROG Sica‘dan bahsediyorum). Diğerleri de ufak ufak buralarda yerini alacak; şimdiki konuğumuz, bez ve silikon yapıyı bir arada barındıran Whetstone.

Daha önce bez ve sert pek çok mousepad incelemiştik hatırlayacak olursanız. Bunlar arasında Asus’un da şu gibi ürünleri vardı. Oyuncular için FPS seti önerdiğimiz videomuzda da, bez mousepad ile sert mousepad’in arasındaki farklardan bahsetmiş; artıları ve eksilerinden bahsetmiştik. Asus Whetstone, bizi bu tartışmalardan kurtarabilecek mi?

Bilmem… Bakalım kurtarabiliyor muymuş?

TASARIM
Whetstone hakkında, “Hayatımda gördüğüm en karizmatik mousepad.” diyebilirim. Muhtemelen siz de görünce, aynı şeyi söylersiniz. Peki neden?

Kutusundan çıktığı anda oyuncular için yapıldığını belli eden, Republic of Gamers logosunun hakkını veren bir üründen bahsediyoruz burada. Üzerinde bulunan Maya desenleri, Asus’un son zamanlarda çıkan pek çok oyuncu ürününde karşımıza çıkıyor (Gladius, Sica, G20, GR8). Mousepad’in üst kısmında kabartı şeklinde bulunan bu desenler, ürünün şıklığına şıklık katmış. Peki ya kullanım? Birazdan değineceğim ona.

fragtist-inceleme-asus-whetstone-mousepad-4

Whetstone’un üst sol yüzünde Republic of Gamers logosu ve yazısı yer alıyor. Bu yazı lazerle yazılmış; o nedenle silinmesi vb. durum söz konusu değil. Pratik kullanımda fareniz üzerine çok gitmeyeceğinden, soyulmaz da diye tahmin ediyorum. Yine de bunu, uzun süreli kullanım gösterir elbette; ancak son derece sağlam göründüğünü belirtmeliyim. Hah bir de, şık elbette. (:

Sağ alt kısımda da kesik bir tasarım çizgisi kullanılmış. Bu da mousepad’in, tekdüze bir tasarım çizgisinde kalmamasını sağlıyor. Aynı zamanda mousepad üzerindeki maya deseniyle de bir bütünlük oluşturduğunu söyleyebilirim bu tasarım ayrıntısının. Peki ya mousepad’in üst ve alt yüzey özellikleri? Hadi biraz da oradan bahsedelim!

DİĞER NOTLAR
Mousepad’in alt kısmında Asus, kaymaz silikon kullanmış. Burada gömülü olan “The Choice of Champions” logosu, insanı gaza getiren bir diğer slogan. Bu bir oyuncu ekipmanı ve bu tür ayrıntılar, tutkulu oyuncular tarafından her zaman takdir görür. Asus da bunu çok iyi biliyor ve kararında, abartmadan bu tür ekstralara ürünlerinde yer veriyor zaten. Takdir ediyoruz.

Burada kullanılan kırmızı renkteki kokusuz silikon, pek kaymıyor. Evimdeki hafif pütürlü masamda da, ofisteki pütürsüz masada da, ahşap yüzeyde de, cam üzerinde de kaymıyor. Yani kayıyor da, ani ve sert hareketlerde 2-3mm kadar. Mousepad’i kaydırmaya kastığım hareketlerden bahsediyorum. Normal kullanımda zaten hiçbir sıkıntı çıkardığı yok. Bu konuda emin olabilirsiniz arkadaşlar.

fragtist-inceleme-asus-whetstone-mousepad-3

1 2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com