Kategoriler

QUBE Director’s Cut İncelemesi

Director’s Cut ile daha derin bir oynanışa sahip olan QUBE, fizik bilgilerinizi tazeletecek bulmacalarıyla karşınızda.

Küplerden oluşan bir ortamda uyanıp hafızanızın çoğunu kaybettiğiniz zorlayıcı bir durumda, tek bildiğiniz şey, uzay istasyonunda olduğunuz. Yapmanız gereken ise bulmacaları çözmek. Eğer QUBE’u daha önce duyduysanız, bu oyun size sadece bir bulmaca oyunu gibi gelecektir. Bu çok doğal bir durum çünkü oyun içerisinde hikâye ile ilgili herhangi bir şey anlatılmamakta. Eğer Director’s Cut sürümünü oynarsanız, oyun bambaşka bir hâl alacak.

Öncelikle Q.U.B.E., Quick Understanding of Block Extrusion, yani Blokları Kolayca Anlamak anlamına geliyor. Tekrar etmekte fayda görüyorum, eğer oyunu daha önce PC’de oynadıysanız QUBE sizin için sadece bir bulmaca oyunudur. Director’s Cut ile birlikte oyuna seslendirme ve hikâye de ekleniyor ve her şey daha anlamlı bir hâl alıyor. Özellikle de oyunun son bölümleri.

Bölümler başta bu kadar basit

Bölümler başta bu kadar basit

Küplerden oluşan test alanında bulmacaları çözmek için fizik bilginizi kullanmanız gerekiyor. Bu bulmacaların çok zor olmadığını ancak bazen, sakin kafayla düşünmeniz gerektiğini bilin. Özel eldiven ile blokları indirip kaldırarak bulmacaları çözmeye çalıştığınız bu oyunda, farklı renkte blokların farklı yetenekleri var. Örneğin, kırmızı bloğu yukarı-aşağı yapıyorsunuz, sarı olan ise merdiven gibi yükseliyor. Mavi bloğun üzerine geldiğinizde havaya fırlıyorsunuz ve bir de pembe renkte, bulunduğu yeri döndürme yetisine sahip blok yer almakta.

Oyuna başladığınızda bu bloklar hakkında herhangi bir bilgi almıyorsunuz. Oynanışla ilgili fazla anlatım bulunmuyor. İşler böyle olunca, her şeyi kendiniz çözmek durumunda kalıyorsunuz ama endişelenmeyin çünkü bu durum, sadece 5 dakikanızı alacaktır. Her bloğun nasıl çalıştığını öğrendikten sonra bulmacalar da haliyle zorlaşmaya başlıyor. Bu sırada kendi geçmişinizle ilgili bilgi veren bir ablamız da telsizinin çektiği zamanlarda bize birkaç detay veriyor.

Fakat zamanla zorlaşmaya başlıyor

Fakat zamanla zorlaşmaya başlıyor

1 2

Görüntülenmeler:
170
İlgili etiketler:
· · · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Konsol · Oyun İnceleme · PlayStation · XBox
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com