Kategoriler

Razer Leviathan Hoparlör İncelemesi

Razer Leviathan, oyuncular için tasarlanmış, son derece şık ve performansılı bir hoparlör ama bir kaç eksiği var.

Ooo ofisin tozunu attırıyorum! Razer Leviathan, Fragtist.com ofisine uzun zamandır uğramayan hoparlörlerin yeni öncüsü. Müzik sever bir donanım editörü olarak ses sistemlerinin testi yapmayı her zaman çok sevmişimdir. O yüzden bu testi de büyük bir keyifle yapıyorum.

Razer Leviathan, aslında bizim fare ve kulaklıklarından tanıdığımız Razer firmasının el atmadığı bir alandan geliyor. Daha önce hiç Razer hoparlörü görmemiştik.

Hoparlör iki parçadan oluşuyor. Birisi bar yapısında ( iki adet 2.5 inçlik orta ve iki adet 0.75 inçlik twitter hoparlör) bir parça ve öteki de bir subwoofer. Razer’ın marka bütünlüğüne uygun olarak simsiyah üretilen iki parçanında üzerinde Razer’ın logosu var.

Bar olan parça haliyle ana parçamız. Tüm bağlantılar ve yönetim kısmı burada. Yukarıda bahsettiğim ikişer hoparlörle toplamda 15 watt’lık bir güç sunuyor. Yani toplamda 30 watt’lık bir çıkış gücü var.Bunu yanına 30 watt’lık sobwoofer’ı da ekleyince toplamda 60 w’lık bir güce ulaşıyorsunuz.

Bu parçayı üzerinde sabit bulunan iki adet askı sayesinde duvara da sabitleyebilirsiniz. Ama kabloları sarkacağından ne kadar şık durur onu hesaplamanızı tavsiye edeceğim. Çünkü bir güç girişi ve onu saklasanız bile bir subwoofer kablosu olmadan bu set tamamlanamaz.

Bar’ın ölçüleri 19,6 x 4 x 3 inç. Gözünüzden canlandırmak isterseniz klavyenizden yaklaşık 4-5 parmak daha geniş ve 3/4 ünü kaplayacak derinlikle bir hoparlörden bahsediyorum.

Razer Leviathan'ın girişleri

Razer Leviathan’ın girişleri

Set iki parçadan oluşuyor

Set iki parçadan oluşuyor

Odanızda çok fazla yer kaplamıyor

Odanızda çok fazla yer kaplamıyor

Bağlantılar demişken hoparlörün arka kısmıda 3,5 inçlik yuva dışında optik çıkış (kablosu kutudan çıkıyor) ve subwoofer girişi bulunuyor. Tabii ki güç adaptörünün girişi de gene burada. Bir eksik var öyle değil mi? Evet, HDMI yok. Yani bu hoparlörü televizyona bağlamayı unutun. Bunu unutmanız için bir sebep daha var ona da birazdan değineceğim.

Hoparlörün önündeki ızgara metal. Bu sayede iyi bir koruma sağlanmış. Subwoofer ve geriye kalan malzeme ise kalın ve kaliteli plastik. Subwoofer’ın içi ses performansında dolayı boş olduğu için çok güvenmemenizi tavsiye ederim. Yani bunun üstüne çıkıp yukarıda bir şeylere ulaşmaya çalışmayın. Ayrıca yüksek baslarda kutu titreştiği için üstüne bir şey koymanızı da tavsiye etmem.

Hoparlörün HDMI çıkışı yok ama Bluetooth ve NFC bağlantılarına sahip. Yani eve girince cep telefonunuzu bu alete bağlayıp oradan dilediğiniz parçayı çalabilirsiniz. Yada zaten yolda dinlemeye başladığınız playliste, telefonunuzu hoparlör üzerine koyup NFC ile eşleştirdikten sonra, devam edebilirsiniz.

Tabii ki bluetooth için önce cihaz üzerinden aktivasyon yapıp eşleştirmeniz gerekiyor.

1 2

Görüntülenmeler:
203
İlgili etiketler:
· · · · · · · · · ·
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com