Kategoriler

NBA 2K17 PC İncelemesi

Zirvenin yalnız kurdu NBA 2K serisi, yeni oyunuyla bir kez daha aramızda! Yenilikler, detaylar ve çok daha fazlası NBA 2K17 incelememizde!

Uzun bir çabanın ardından rakipsiz olmak, başarının büyük bir kanıtı olsa da büyük bir sıkıntıyı da beraberinde getirir: Rekabet yokluğu. Karşımızda bir rakip olmayınca çalışmalar azalır, yenilikler tükenir ve sonuçtaysa kalite düşer. Zaten alternatifiniz yoksa neden gereksiz çalışmalara kafa yorarsınız öyle değil mi? En azından NBA 2K serisi için öyle “değil”! Ailenin yeni üyesi NBA 2K17 ile birlikte, serinin en az yeniliğe sahip ama belki de en doyurucu oyunuyla karşı karşıyayız! Neden mi? Cevaplar ve çok daha fazlası bir alt satırda!

fragtist_nba2k17_pc_inceleme-1

Bildiğiniz üzere EA savaşta yenik düştüğünden beri 2K Games NBA cephesinde bir hayli yalnız. Ancak bu yalnızlık 2K ekibini rehavete sürüklemek yerine, NBA 2K çıtasını daha da yükseklere taşıdı. Her yıl farklı bir yenilik, farklı bir tatla bizi karşılayan NBA 2K serisi, yeni oyunuyla bu rutini bozuyor. 2K17’de geçmişe bakarak “Yeni oyunda bak şu var” diyebileceğimiz hiçbir büyük yenilik yok! Ancak iyi ki de yok desek yeridir zira karşımızda yılların en iyi spor oyunlarından biri duruyor. Bunun belki de en büyük sebebi yeni animasyon seçenekleri. Serinin önceki oyunlarındaki binlerce animasyon seçeneği elden geçirilmiş, aralarına yüzlerce yenisi eklenmiş. Özellikle ünlü oyuncuların signature hareketleri daha ön plana çıkarılarak, oyuncular arasındaki kalite farkın görsel olarak da hissedilmesi sağlanmış. Haliyle bu da beraberinde daha gerçekçi bir oyun deneyimini getirmiş.

fragtist_nba2k17_pc_inceleme-2

Gerçekçilik konusunda atılan adımlar elbette ki sadece animasyonlar ile sınırlı değil. NBA maçlarındaki serilik malumunuz, topun sabit durduğunu görmek pek mümkün değil. 2K ve Visual Concepts ekiplerinin yıllarca süren çalışmalarının ardından nihayet tam anlamıyla gerçek bir maç hissiyatı yaşayabiliyoruz. Oyun genelinde her zamankinden daha seri ve daha heyecanlı bir oyun yapısı hâkim. Tüm bunlara bir de her zamankinden kaliteli görseller de eklenince, bir izleyici için maçın gerçek olduğunu düşünmek bir hayli olası. Tabi bunlar gerçekçilik durumunun yalnızca görsel ayağı. Grafikler ve animasyonların yanında fizik kısmında da birçok geliştirme mevcut. Savunma sistemi elden geçirilerek, oyuncunun fiziksel özelliklerine ve top kontrol yeteneğine göre şekillenmesi daha belirgin hale getirilmiş. Kontroller konusuna da bir el atıldığını ve artık top sürmenin bile daha zor olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Fiziksel özellik muhabbeti yalnızca savunma durumunda geçerli değil elbette. Oyun genelinde oyuncunun fiziksel yapısının maça etkisini rahatlıkla görmek mümkün. Boy uzunluğu, kilo, kol ve omuz genişliği gibi özellikler oyuna oldukça güzel yansıtılmış. Ancak bu özelliklere en çok dikkat etmemiz gereken durumsa, birçok kişinin önceliği olan kariyer modu. Bildiğiniz üzere kariyer moduyla kendi karakterimizi oluşturabiliyor, bir efsane olma yolunda şansımızı deneyebiliyoruz. Bu yolculuk için oluşturacağımız karakterin en ufak özelliğine kadar belirleyebiliyor, fiziksel özelliğinin oyun üzerindeki muhtemel etkisini görebiliyoruz. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi, NBA 2K17’de de yüz taramasıyla kendimizi kısmen de olsa oyuna aktarabiliyoruz. Tabii birçok noktada bu tarama olayının hüsranla sonuçlandığı oluyor ancak geliştirici ekip kötü sonuçları minimuma indirebilmek için bu sene ufak bir adım atmış. Mobil bir yazılım aracılığıyla farklı açılardan 14 fotoğraf çekebiliyor ve oyuna aktararak kendi karakterinizi oluşturabiliyorsunuz. Eğer size benzeyen bir oyuncuyla maceraya atılmak istiyorsanız denemenizde fayda var.

fragtist_nba2k17_pc_inceleme-3

Seriye yeni adımını atacak olan okuyucularımız için oyun modlarına kısa bir bakış atacak olursak, MyTeam moduyla kendi hayal takımımızı kurabiliyor, MyGM/MyLeague ile koçluk deneyimi yaşayabiliyor veya MyCareer kişisel hikayemize adım atabiliyoruz. Eğer hiçbir mod ilginizi çekmiyorsa Play Now seçeneğiyle kısa süreli maçlar atabilir, All-Star veya milli takımlarla kapışabilirsiniz. Oyun modlarına serinin önceki üyelerinden aşinayız ve hiçbiri bu sene pek dikkat çeken bir yeniliğe de sahip değiller. Ancak MyCareer modunda ufak bir değişiklik var. Serinin önceki oyunlarında bir senaryo üzerinde ilerliyor kararlarımız hikayeye etki etmiyordu. Hatta bu özellik NBA 2K16’da Spike Lee tarafından yazılıp yönetilen, “Livin’ Da Dream” ile zirve yapmıştı (Bazı oyuncular bu fikre şiddetle karşı çıkıyor orası ayrı). NBA 2K17’de ise durum birazcık farklı. Serinin yeni oyunuyla birlikte bir yandan eski kariyer modu köklerine dönüyor, diğer taraftan karar seçenekleriyle hikayemizi tatlandırıyoruz. Arkadaşlarımızın bize maç teklif etmesi, maçlar sonrası tepkilerimiz ve benzeri durumlarda karşımıza bir seçim penceresi açılıyor. Buradan karakterimize belirlediğimiz kişiliğe uygun cevaplar verebiliyor ve gidişatı –az da olsa- etkileyebiliyoruz. Karakterimizi canlandırma adına hiç yoktan iyidir diyebileceğimiz bir detay olmuş.

fragtist_nba2k17_pc_inceleme-4

Telefonunuz Suya Düşerse Ne Yaparsınız?

1 2

Görüntülenmeler:
199
İlgili etiketler:
· · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com