Kategoriler

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition İncelemesi

Skyrim 5 yıl önce çıkmasına karşın açık dünya öğeleri sayesinde hala birçok oyuncu için farklı bir yere sahip bir oyun.

Skyrim 5 yıl önce çıkmasına karşın hala birçok oyuncu için farklı bir yere sahip bir oyun. Açık dünya öğeleri sayesinde birçok kişi saatlerce belki de günlerce Skyrim dünyasını yaşadı. Yeni gelen Skyrim Special Edition ise eski oyunu yepyeni grafikler ile bize sunuyor.

İlk Skyrim için Dawnguard, Dragonborn ve Hearthfire indirilebilir içerikleri çıkmıştı. Eğer bu içeriklere sahipseniz Skyrim Special Edition’ı ücretsiz bir şekilde oynayabilirsiniz. Aksi takdirde oyunu satın almanız gerekiyor. Peki Special Edition’ı özel yapan tarafı nedir?

Special Edition az önce bahsettiğim indirilebilir içerikler oyunun içine kurulu olarak geliyorlar. Oyunun görsel kısmı da oldukça geliştirilmiş. Fallout 4 için kullanılan Creation Engine bu oyun için de kullanılarak, güneşten gelen parlama etkisi gibi birçok yenilik Skyrim içinde kullanılabilir hale gelmiş. Ancak aynı şeyi maalesef karakter modelleri için söylemek mümkün değil. Eski oyundaki en çok eleştirilen ruhsuz animasyonlar aynı şekilde Special Edition’da varlar.

fragtist-skyrim-special-edition-1

Tabii işler oyun dünyasının görünüşüne geldiği zaman değişiyor. Görüş uzaklığı eski oyuna göre oldukça geliştirilmiş. Etraftaki bitkilerim sıklığı ve görüş mesafesi canlı bir dünya hissi uyandıracak kadar güzel tasarlanmış. Daha önce bahsetmiş olduğum ışık efektleri de kar, buz ve su gibi yansıma yapan yüzeylerde kendini belli ediyor.

Oyunun müzikleri için diyecek çok fazla bir şey yok. Orijinal Skyrim’in müzikleri zaten oyuncuları kendisine sevdirmişti. Epik bir macera hissi veren oyun müzikleri sayesinde, kendinizi çok kolay kaptırıyorsunuz.

fragtist-skyrim-special-edition-2

Special Edition’ın eksikliklerinde bahsetmek gerekirse ilk olarak yeni bir oyun olmadığından bahsetmemiz gerekir. O yüzden yeni çıkmış başka oyunlar işle karşılaştırmak anlamsız olacaktır. İşin özüne baktığımızda çok daha iyi grafiklere sahip bir Skyrim duruyor karşımızda ancak daha önce bitirmiş olanlar için yeni bir oyun deneyimi sunmayacaktır. Eğer çıkan indirilebilir içerikleri oynamadıysanız onları denemek için bir fırsat olabilir. Bunun yanı sıra oyun birçok bug ile beraberinde gelmiş. En son çıkan 1.2 yaması biraz olsun bu problemleri çözmüş olsa da yeni problemler kendilerini göstermişler. Henüz mod desteği de orijinal oyun kadar çeşitli değil ancak zamanla bu durum düzelecektir.

PS4 Oyunlarında Black Friday İndirim Rüzgârı

Görüntülenmeler:
132
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Konsol · Oyun İnceleme · PC · PlayStation · XBox
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com