Kategoriler

Starcraft 2 Nova Covert Ops Görev Paketi İncelemesi

Nova Covert Ops, Starcraft 2 için çıkan görev paketi, son 3 görevinde çıkışı ile tamamlanmış oldu. Detaylar incelemenin devamında.

Nova Covert Ops, Starcraft 2 için çıkan görev paketi, son 3 görevin de çıkışı ile tamamlanmış oldu. Legacy of Void sonrasında Blizzard, hem hikayenin devam etmesi için hem de oyuna olan ilgiyi canlı tutmak için böyle bir yol izledi. Açıkçası Starcraft severler için beklenen fırsat oldu bu görev paketi. Toplam görev sayısı az olsa da içerik bakımından kendine özgü oynanış içeren görevler bulunuyor.

Covert Ops görev paketinde 9 görev boyunca Nova’nın Defenders of Man adındaki grubun Terran Dominion’a zarar vermesini engellemeye çalışıyoruz. Bu macera boyunca hem eski oyunlardan tanıdık yüzleri, hem de daha önce karşılaşmadığımız yepyeni karakterler karşınıza çıkıyor. Tüm görevlerde Nova’yı yönetiyor ve görevleri başarılı bir şekilde bitirmeye çalışıyoruz.

fragtist-nova-covert-ops-inceleme-2

Görev paketinde, eskiden alışık olduğumuz gibi üs kurup belli görevleri yerine getirdiğimiz tarzda oynanışa sahip haritalar bulunmakta. Ancak asıl farklı olan kısım ise gizlilik içeren görevler. Bu görevlerde belli başlı birimler dışında tamamen görünmezsiniz. Sizi görebilen birimlerin ise görüş açısı yeşil renkte bir alan ile görünebilir durumda. Eğer bu alana girerseniz renk ilk önce sarı daha sonrasında kırmızıya dönmeye başlıyor. Kırmızı olduğunda ise görünmezliğiniz ortadan kalkıyor ve aktif savaşa girmeye mecbur kalıyorsunuz.

fragtist-nova-covert-ops-inceleme-1

Tabii bu görevleri bitirmenin sadece tek bir yolu. Hikaye de ilerledikçe yeni ekipmanlar bulmaya başlayacaksınız. 4 farklı kategoride bulunan bu ekipmanları görev başlangıcında Loadout ekranından seçerek görev boyunca kullanabiliyorsunuz. Bazı görevler ise oyunun ortasında ekipman değiştirme seçeneği geliyor. Bu sayede ilk kısımda tamamen sessiz bir şekilde ilerlerken, son kısımda yakın mesafe silahlarına geçip daha aktif bir savaş taktiği kullanabiliyorsunuz.

fragtist-nova-covert-ops-inceleme-3

Benzer şekilde oyundaki birimlerde farklı teknolojiler ile donatılabiliyor. Kullanabileceğimiz teknolojilerden sadece bir tane var ve bu teknoloji birden fazla birim için kullanılabiliyor. İşte bu noktada karşılacağınız görev şartlarını düşünüp, ona göre dağılım yapmak önem kazanıyor. Bu sayede Siege Tank birimi roket iticileri sayesinde tekrar mod değiştirmeden yakın mesafedeki bir yere uçup yerleşebiliyor. Bu görev paketinde gelen bir diğer güzel özellik ise Liberator ya da Hellbat gibi oyuna sonradan eklenen Terran birimlerini oynayabilme şansı olmuş.

Genel olarak baktığımızda paket, sadece 9 bölüm olmasından kaynaklı olarak oynanış süresinin kısa olması dışında bir eksiği olmayan. Nova Covert Ops, Starcraft 2 serisinin diğer tüm eklentilerini oynamışsanız, kesinlikle kaçırmak istemeyeceğiniz bir paket olmuş.

PCMİ GAZLA! Blizzard Temalı Bilgisayar İster Misiniz?

Görüntülenmeler:
103
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com