Kategoriler

Nier Automata PC İncelemesi

Nier Automata gibi kaliteli yapımlar kolay kolay çıkmıyor karşımıza. Oyunu merak ediyorsanız detaylar spoilersız olarak incelememizde!

Nier Automata, robotlar ile insanlar arasında bitmek bilmeyen bir savaş. Ancak et ve kemik, metale karşı ne kadar dayanabilirdi ki? Dünya gizemli ve zeki uzaylılar tarafından kontrol altında, bu nedenle robotlar zaman içerisinde insanları Dünya’larından kaçmak ve Ay’a yerleşmek zorunda bıraktılar. Kısacası yok olmaya yüz tutmuş bir Dünya var karşımızda.

İnsanoğlu makinalar ile savaşmak için android’leri geliştirdi ve yer yüzüne isyancıların yardımına göndermeye başladı. Biz de bu androidlerden bir tanesi olan YorHa No.2 Type B kısaca B2 isimli android’i canlandırıyoruz.

Nier: Automata aslında bir seri, ancak önceki oyunları oynamak zorunda değilsiniz. Keza önceki oyunlar PC için hiç çıkmadılar. Ancak bu oyunda ilk oyuna göndermeler yok değil, onu da belirtmemde fayda var. Tabii bunları oyunu oynadıktan sonra herhangi bir youtube videosu üzerinden izlemenizi tavsiye ederim, sonra spoiler’a falan denk gelirsiniz.

Oyun daha açılışta bize şöyle diyor: “Otomatik kayıt (save) yok, nasıl kayıt alacağını git kendin keşfet”

PlatinumGames tarafından geliştirilen Nier: Automata açık dünya, rol yapma ve oldukça zorlayıcı olabilen savaşlar üzerine kurulu. Senaryo ve anlatılan hikaye de en az açık dünya oluşu ve zorlayıcı savaşları kadar etkileyici. Her adımımızda bir sonraki sefer neler olacağını, bir sonraki bölgede neler ile karşılaşacağımızı merak ederek oynuyoruz.

Oyun içerisinde canlandırdığımız karakterimiz 2B, oldukça hızlı bir karakter. Elindeki samuray kılıcı ya da oyun esnasında bulduğumuz diğer silahları ile oldukça akıcı seri vuruş hareketleri yapabiliyor. Hafif saldırılar ile ağır saldırıları birleştirerek farklı kombinasyonlarda saldırılar yapabiliyoruz. Önce rakibimizin üzerine hızla fırlayarak başladığımız vuruşlarımızı, ister seri vuruşlar ile devam ettirebiliyor istersek direkt olarak ağır vuruşlara geçerek tamamlayabiliyoruz. Tabii bir yandan da her zaman için yanı başımızda olan minik pod’umuz ile ateş ediyoruz. Her bir yakın mesafe silahının kendine özgü hareketleri, avantaj ve dezavantajları da mevcut. Yanımızda tabii ki sadece pod yok bir de 9S adında başka bir android var ve kendisi maceramız boyunca bize bir çok konuda yardımcı oluyor.

Silahlarımızı her rol yapma oyununda olduğu gibi gerekli malzemeleri toplayarak geliştiriyor, seviye atlatıyoruz. Ancak bu geliştirme işi sadece silahlar ile kalmıyor bizim için de geçerli.

Nier benzeri bir çok oyundan alışkın olduğumuz kaçış sistemi yine burada da işlenmiş. Hani düşman vuruş yapacağı zaman kendisini belli eder ya? Hah, Nier Automata’da da düşman robot tam vuracağı sırada gözleri kırmızı parlıyor ve biz de kaçış hareketimizi yaparak hasar almadan kaçmış oluyor ve aynı zamanda da geri saldırı avantajı doğurmuş oluyoruz. Bu şekilde de seri vuruşlarımızı rahatlıkla devam ettiriyoruz.

Oyunu uygun fiyatlarla Kinguin üzerinden satın alabilirsiniz.

1 2 3

Görüntülenmeler:
328
İlgili etiketler:
· · · · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com