Kategoriler

Star Wars: Battlefront 2 Beta Beklediğimiz Gibi Çıktı mı?

Star Wars dedin mi bizde akan sular duruyor. Ancak Battlefront 2 beklediğimize değecek gibi mi? Betayı oynadık ve kısaca yazdık!

Battlefront yeni’den DICE tarafından geliştirildi ve 2015’te tekrar karşımıza çıktı. Bir kısım oyuncu sevdi bir kısım ise hiç sevmedi. Bana kalırsa oldukça eğlenceliydi ancak o heyecan ve eğlence çok çabuk tükenmişti. Sevilmemesinin en büyük nedenlerinden bir tanesi ise yaşadığı sunucu sıkıntıları ve kısıtlı içeriği olarak değerlendirildi. Ancak Battlefront 2 Betasını oynadıktan sonra gördüm ki DICE iyice işi sıkıya almış, hatalarından ders çıkartmış ve bir önceki oyunu sevdiremediği oyunculara da sevdirmek için elinden geleni ardına koymamış.

Açık konuşacağım ben Beta ile bize sunulan kısıtlı içerikte bile şikayet edecek pek bir nokta bulamadım. Kısıtlı içerikten kastım ise oyunda beta süreci içerisinde bize üç adet oyun modu sunulmuş olması. Bunlardan bir tanesi Galactic Assault (20 vs 20) içerisinde farklı farklı görevler bulunduracak olan mod. Betada tek görev vardı o da Naboo göreviydi. Ayrılıkçı droidler ya da Cumhuriyet klon askerleri olarak mücadele ettiğimiz bu harita inanılmaz bir atmosfere sahipti. Aynı zamanda bu mod’da dört farklı sınıf ile oynama şansına eriştik, Assault, Heavy, Officer ve Specialist. Her birinin kendine özgü özellikleri olduğunu belirtmeme gerek yok sanıyorum ki. Aynı zamanda da belirli bir puana ulaştığımızda seçebildiğimiz kahramanlar (Rey, Han, Maul ve Fett) mevcuttu, tam sürümde bu isimler mutlaka artacaktır diye düşünüyorum, ben Kylo Ren ile oynamayı çok istiyordum ancak betada yoktu, üzdü. Tabii sadece kahramanlar değil özel asker sınıfları, tanklar, gemiler gibi farklı seçenekleri de bu puanlar ile kullanabiliyoruz.

Bir diğeri ise Starfighter Assault modu oldu, bu modda ise 24 oyuncu birbirlerine karşı pilotluk yeteneklerini sonuna kadar zorlayarak mücadele ediyor. Yine bu mod’da da benzer puan topla ve özel gemi seç durumu söz konusu, özel gemiler arasında ise Millenium Falcon, Black Leader, Slave I vardı. Görevimiz ise Rebellion olarak Fondor Base’e girmek, Empire olarak ise saldırıyı püskürtmeye çalışmak.

Bir diğer oyun modu ise Strike burada oyuncu sayısı daha az 20 oyuncu ile oynadığımız bu mod ise diğer modlardan biraz daha farklı en büyük fark ise bu mod’da diğer mod’larda yer alan özel ünitelerden bir kısmının burada yer almıyor olması. Bu üniteler ise araçlar ve gemiler. Ayrıca bu mod’da kahraman da seçemiyoruz bu da önemli bir detay. Görevimiz ise Takadona‘da Maz‘ın kalesinde yer alan bir artifact’i (tarhi eser) savunmak ya da ele geçirmek üzerine, Resistance olarak savunurken First Order olarak saldırıyoruz. Artifact’in ne olduğunu görmüyor ya da bilmiyoruz, ancak bizim de herkes gibi bu modu oynarken ki tahminimiz filmden yola çıkarak bu artifact’in Luke’un kılıcı olduğu yönünde oldu. Bu modda özel ünitelerin bir kısmı yok demiştim hatırlarsanız, olanlar ise Wookie, Rocket Trooper ve Flametrooper.

Bu online mod’lar dışında tabii ki offline mod’lar da yer alıyordu betada. Senaryo mod’u kapalı olmasına rağmen Arcade açıktı ve bu mod’da Naboo’da yapay zekaya karşı savaşıyoruz. İster Droid ister Darth Maul olarak oynama şansına eriştik. Belirli bir sürede istenilen kadar düşman askerini temizlememiz gerekiyordu. (Konsollarda split-screen olarak oynanabiliyormuş bu mod)

İlk oyundan farklı olarak herkes gibi benim de dikkatimi çeken Rocket Jump için bir kart yok, onun yerine özel ünite ile gelmiş ki yukarı satırda da belirtmiştim bu üniteyi. Silahların modlanması ise oyunda kutu açtıkça gelen malzemeler ile yapılıyor. Bu malzeme puanı ile istediğimiz silahın dürbünü, namlusu vs derken geliştirebiliyoruz. Aynı şey kartlar için de geçerli.

İlk oyunu da eğlenerek oynamış birisi olarak (özellikle Co-Op’ta) aşağı yukarı benzer bir oyun bekliyordum. Ancak üstüne daha da iyi şekilde geliştirilmiş, yenilenmiş ve sunulmuş ikinci bir oyun görünce mutlu oldum açıkçası, hatta ilk oyunu sevmemiş olan arkadaşlarımın da beğendiğini görünce tamam dedim DICE bu sefer işi sıkı tutmuş. Hatta tam parti olarak girdiğimiz oyunlarda 5 kişi sesli konuşma’dan da faydalanarak patır patır maç kazandık ve gerçekten çok eğlendik.

Sistemi çok iyi olmayan arkadaşlar bile optimizasyondan oldukça memnun kalmış durumdalar.

11 Kasım gelse de toplanıp tekrar oynasak diyoruz. Bu arada belirtmeden geçmeyeyim oyunun tüm DLC’leri ücretsiz olacak bu da yaşadığımız diğer büyük şoklardan bir tanesidir.

Görüntülenmeler:
101
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com