Kategoriler

World of Warcarft: Battle for Azeroth Bize Ne Yenilikler Getirdi?

Eski WoW oyuncularının söylediği gibi; WoW’u bırakamazsın, ara verirsin. World of Warcarft: Battle for Azeroth Bize Ne Yenilikler Getirdi?

World of warcraft dile kolay tam 14 sene olacak önümüzde ki ay. Çocukluğumuzun büyük bir bölümünü kapsayan bu oyundan tam 14 senedir ayrılamıyoruz, ayrılmıyoruz. Bütün eski WoW oyuncularının söylediği gibi; WoW’u bırakamazsın, ara verirsin. Haklı oldukları su götürmez bir gerçek. Peki World of Warcraft yani WoW yeni piyasaya sürdüğü Battle For Azeroth ile ne yapmış bakalım görelim.

Oyunun müzikleri ve grafikleri üzerinde çok da durmak istemiyorum, alışık olduğumuz bir WoW ek paketi var karşımızda. Yeni paketle birlikte gelen bir iki grafik geliştirmeleri ve her paket de yaptıkları senfonik oyun müzikleri yine kulağımızın pasını atıyor. İlk yapılan ve şu zamana kadar geliştirilen WoW’u düşünüyorum da, nereden nereye geldik. Karakterlerin ve dünyanın güzelliği her ek pakette daha da bir artıyor.

Seviye Atlama

Tabi ki her eklenti paketinde olduğu gibi bunda da yapılan maksimum seviye yükseltmesi yine karşımızda duruyor oyuna girer girmez. 110 seviyeden 120 seviyeye çekilen maksiumum oyuncu seviyesini takiben 10 saat gibi bir süre içinde tamamlanabiliyor. Bu oyuna yeni başlayan arkadaşların süresinde değişiklik göstereceği gibi, Dünya da ilk 120’yi dört buçuk saatte yapan “Gingi” adlı oyuncuyu da buradan kutlamak lazım. Seviye atlarken dikkat etmeniz asıl olay, ilk başta sadece ana görevleri yapmanız. Bu görevler oyun içi haritayı açmanız takdirde büyük ünlem işaretleriyle belirtiliyor. Peki bunu neden söylüyoruz? Bir önce ki ek pakette (Legion) alışık olduğumuz dünya görevlerini “World Quest” oyunda ki üç ana gruba itibar “Reputation” puanı kasarak açabiliyoruz. Bu yüzden iki bölgeyi bitirip 120 seviye olduğunuz takdirde oyun içinde yine de yapmanız gereken görevler oluyor mecburi. Ben yaptım siz yapmayın. 🙂

Seferler “Expeditons”

Oyun içinde ki sefer görevleri ek pakete biraz renk katmış. Bunu isterseniz full botlara karşı yapabilir “PvE” ya da tamamen gerçek oyunculara karşıda oynayabilirsiniz “PvP”. Görevler bir adayı keşfetmek ve bu adayı keşfederken olabildiğince Azerite madenleri toplamak olarak düşünebilirsiniz. Oyunun şu vakitte ki durumunda haftalık Azarite görevini tamamlamak dışında çok da bir artısı olmadığını söyleyebilirim. Blizzard çalışanlarının bu durumdan haberi olduğunu ve düzeltme işine çoktan giriştiğini de belirtebilirim.

Cephe “Warfront”

Oyuncular için adeta bir altın madeni olan cephe “Warfront” görevi, hafta da bir olmak üzere Horde ya da Alliance oyuncuları arasında dönüştürülüyor. Peki neden altın madeni? Yeni yaptığınız 120 seviye bir karakteri sadece cephe görevlerine sokup 340+ seviye zırh seviye edinmeniz mümkün. Zırh seviyelerini yükseltme kısmını aşağıda anlatacağım o yüzden şimdilik cephe hakkında konuşmaya devam. Cephe görevleri aslına bakarsanız bir senaryo görevi. Bu senaryo sırasında Alliance ya da Horde karakterleri (oyuncular) karşı tarafın üssüne saldırıyorlar. Bu senaryo içinde odun ve maden toplamaktan, harita da ki önemli noktaları ele geçirerek kendi askerlerinize güç vermekten tutun herşeyi yapabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız senaryonun kendini Warcraft’ın strateji oyununun bir parçası. Üs kuruyor, asker basıyor ve karşı üsse saldırıyorsunuz. Aslında eğlenceli olan bu senaryo bilen kişilerin takımda olmasıyla 20 dakika gibi kısa bir süre de bitirebiliyorsunuz. İşini bilmeyen oyuncular denk gelirse o zaman vay halinize… Uzun bir süre aynı senaryo içindesiniz demektir bu.

Kolye ve Azerite Güçlü Zırhlar

Bu paketle birlikte Blizzard bize yeni bir uğraş veriyor. Malum bir önce ki paketin “Legion” sonunda ünlü Titan Sargeras gitmeden önce dünyaya son şakasını yapıp, Silithus’un ortasına laps diye kendi kılıcını yerleştirip gitmişti. Bu kılıç yüzünden dünyamız yani Azeroth’un yaşam kaynağı adeta bir fışkiye 🙂 gibi sağdan soldan sıçramaya başlıyor. Bu parçaları toplayıp kolyemize güç verip, bu güçle çalışan zırhların daha fazla iş yapmasını sağlıyoruz.

Bunu da oyun içinde ya Dünya görevlerini bitirerek ya da haftalık seferlerimizi “Expedition” tamamlayarak başarıyoruz. Başka türlü rastegele zindan girerek de geliyor ancak hiçbirisi seferlerin ve Dünya görevlerinin yerini tutmuyor ne yazık ki.

Zırh Seviye Yükseltmesi

Artık klasikleşen maksimum seviyeye ulaşan karakterlerin, zırhlarının seviyelerini yüksetlmeye devam etmeleri artık WoW’un bir geneleği. Ne yazık ki oyun içinde zırh seviyeleri çok büyük bir yer kaplıyor… Bunun için de olabildiğince hızlı bir şekilde “şu an için 340” zırh seviyesi barajını geçmeye çalışıyor insanlar. Bu seviye zırh altında olmanız genel olarak çoğu partiye girememeniz anlamına geliyor. Peki en iyi zırh seviyesi ne şekilde kasılıyor? Hemen aşağıya sıraladım;

Warfronts, Mythic Dungeons, Heroic Dungeons, World Quests

Yukarıda ki sırayı en önemliden, en önemsizine göre düşünebilirsiniz. Özellikle Warfronts haftada bir denk geldiği için, o haftayı çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor açıldığı takdirde. Warfront sizde olmasa bile ilk 120 yaptığınız karakteri Arathi Highlands’e götürerek, orada ki Elite ve Boss karakterleri keserseniz 340+ seviye zırh düşürüyor. Böylelikle Mythic Dungeon’lara hazırlanıp rahatça grup bulabilirsiniz.

World of Warcraft

İşin özü Blizzard yine yapacağını yapmış. Tam 14 senedir WoW’u bitirecek “WoW Killer” MMORPG türünde ki oyunlar devamlı lanse ediliyor. Peki ne oluyor? Bir şey olduğu yok, bu süre zarfında World of Warcraft tam gaz gitmeye devam ediyor. Tamam belki ilk çıktığında ki oyuncu kitlesi şu an kendisinde bulunmuyor, ama bu tamamen MMORPG oyun türüne olan ilginin azalmasından kaynaklanıyor. Güzel bir ek paket, saatlerinizi gömebilceğiniz bir hazine. Zaman harcamak istiyorsanız alın oynayın, oynatın. Başka söze gerek yok diyerek şu nacizene lafı ortaya bırakıyorum.

Blizzard bitti demedikçe bitmeyecek…

Siz de oyunu Kinguin.net üzerinden satın alabilirsiniz.

Görüntülenmeler:
91
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com