Kategoriler

Hitman 2 – Dünya’yı Silahınız Yapın! | İnceleme

IO Hitman 2 ilk oyunda yaptığı büyük hatayı bu sefer yapmadı. Oyunu bölüm bölüm yayınlamak yerine tek seferde kucağımıza attı!

Gizlilik ve yaratıcılık bu işin temelinde var!

Gizlilik üzerine kurulu olan oyunları ekstra seviyorum. Hitman serisi de tabii ki oynarken çok keyif aldığım serilerden bir tanesi. Hitman’den genel olarak bahsetmeme gerek yok sanıyorum ki, zaten halihazır hepimiz bu seriye hakimiz. Bu nedenle de lafı dolandırıp, uzattıkça uzatmak istemiyorum, önceki oyunlardan gerçekten farkı ne ona değinmek daha doğru olacak kanısındayım. Yani kısaca demek istediğim oyunun en büyük olaylarından bir tanesinin ortamdaki etkileşime geçilebilir her şeyi bir silah gibi kullanabilme şansımız olması, bu sayede hedefimizi birden çok farklı yöntem ile ortadan kaldırabiliyor olmamız. Kılık değiştirme, indirdiğimiz adamları gizleme gibi işler aynen duruyor. Haliyle de Hitman 2 yine bize uçsuz bucaksız seçenekler sunuyor.

Peki, Hitman 2 ile oyuna 6 yeni mekan eklenmiş. Ayrıca önceki Hitman oyununa benzer bir yapıda olan alıştırma bölümü koyulmuş, bunun da sebebi seriye ne olur ne olmaz yeni başlayan vardır denildiğinden olsa gerek. Yani yeni oyuncuları da düşünmeden edememiş IO. Oynanış açısından her ne kadar temelinde aynı olsa bile, yeni gelen özellikler ile ilk oyunun üzerine kesinlikle koymuşlar diyebilirim. Serinin bu oyununda NPC’ler daha zeki, örneğin bir ayna ya da camdaki yansımamızdan bizi fark ediyor olmaları gerçekten başarılı bir detay olmuş. Ayrıca ilk oyunun aksine bu sefer kılık değiştirmek, adamları saklamak gibi temel mekanikleri kullanıyor olmamız bize artı puan olarak dönüyor.

Oyunda asla değişmeyen ve her seferinde beni ne olursa olsun rahatsız etmeyi başaran “kılık değiştirip tanınan bir karakterin yerine geçme” olayı burada da devam ediyor. Açayım, örneğin iki karakter bir araya gelecek birbirlerini tanıyorlar. Bir tanesi hedefimiz diğeri ise yerine geçtiğimiz adam, karşı kaşıya geliyoruz ve hedefimizin diğer adamı tanıyor olması rağmen bize karşı hiç bir değişiklik yokmuş gibi davranması. Abi göz rengim, ten rengin, burnum, suratım farklı!! 😀 Buna maalesef bulabilecekleri bir çözüm yok, tabii tutar da Mission Impossible’da olduğu gibi yüz değiştirme olayı getirmezlerse 🙂

Dolu dolu içerik!

Diğer güzel bir haber ise IO’nun ilk oyunda yaptığı büyük hatayı bu sefer yapmamış olması. Yani bölüm bölüm yayınlamak yerine tek seferde bütün oyunu kucağımıza attılar. Bölümlerin hepsini kucağımıza attılar demişken değinmeden geçmemek lazım, oyun maksimum 10 saatlik bir oynanış sunuyor ancak tek seferde bitirir ve her bölümün Challengelarına vakit ayırmam diyorsanız bu süre geçerli. Yok, onlar ile de uğraşacaksanız kendini oldukça uzun süre oynatacak bir Hitman 2 sizi bekliyor.

Bütün hepsini tamamlamak çok vakit alacak!

Ayrıca, önceki Hitman bölümlerini de tekrar oynama şansına sahip olduğunuzu belirteyim. Eğer benim gibi önceki oyunda “parça parça oyun mu verilir” sinirlenip oynamaktan vazgeçen tayfadansanız, fırsat bu fırsat. Tabii oyunun bu bölümleri de içeren versiyondaki paketini satın almanız gerekiyor.

Oyunda bir ton içerik var, öyle böyle değil. En eğlenceli ve meşhur içerik tabii ki Elusive Target.  Sean Bean ile açılışı yapılan Elusive Target’ta bakalım ikinci sırada kim olacak. Arkadaşlar ile eğlenmek ya da tek başınıza eğlenmek için Sniper Assassin ve Ghost Mode falan derken oyna oyna bitmiyor. İşin bir de multiplayer kısmı var ki olayı ayrı bir noktaya taşıyor. Ghost Mode ile iki oyuncu sıfır ekipman oynuyoruz ve rastgele belirlenen hedefleri diğer oyuncudan önce ortadan kaldırmaya çalışıyoruz, gibi gibi bir çok sürpriz sizleri bekliyor.

Görsel Şölen!

Ara sahneler ise dinamik görseller ile desteklenmiş durumda. Belki bir çok oyuncunun pek de beğenmeyeceği bir seçim olmuş. Ancak grafikler ne alemde diye soracak olursanız 960 GTX ile yüksek ayarlarda rahatça oynadım oldukça da güzel görünüyordu diyeyim. Hitman’in motorunun en sevdiğim özelliği yüksek kalitede grafikleri yüksek optimizasyon ile sunuyor olması.

Resmen benim olayım keskin nişancı diyenler için hazırlamış!

Son Karar!

Yenilenmiş yapay zekası, dolu dolu içeriği ve doyurucu görselliğinin yanında bir de optimizasyonu mis gibi olan bir Hitman 2 var karşımızda. Eğer seriden kopmuş ancak geriye dönmek için bir sebep arıyorsanız işte size güzel bir fırsat.

Tarafımıza oyunu sağlayan Kinguin‘e teşekkür ediyoruz. İsterseniz siz de Hitman 2‘yi Kinguin üzerinden satın alabilirsiniz. 

Epic Games’in Dijital Oyun Mağazası Kapılarını Açtı

Görüntülenmeler:
140
İlgili etiketler:
· · ·
İlgili Kategoriler
İncelemeler · Oyun İnceleme · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com