Kategoriler

BLOG: 2014’ün Hâlâ Cevaplanamayan 10 Gizemi

2014’ü geride bırakalı neredeyse 1 hafta oluyor. Peki 2014’ün cevaplanamayan soruları neler? Bu blogumuzda bu sorulara yer verelim dedik.

Başlıklar arasında, zaman zaman Fragtist’te de yer verdiğimiz teknoloji haberleri; zaman zaman da alakasız haberler göreceksiniz. Bu bir blog yazısı olduğundan, konu dışı bir iki şeye yer vermek de sıkıntı çıkarmaz diye düşündük.

Buyrun o vakit!

Kaynak: Mashable

Malezya Havayolları’nın Kaybolan MH370 Sefer Sayılı Uçağı
2014’ün en esrarengiz olaylarından biri şüphesiz. 8 Mart günü Kuala Lumpur’dan Pekin’e gitmek için havalanan Boeing 777, ardında hiçbir iz bırakmadan radardan kayboldu. Hava açıktı ve kokpitten herhangi bir yardım/acil durum çağrısı gelmemişti.

Aradan bunca zaman geçmesine ve türlü arama çalışmalarına rağmen, MH370’ten tek bir iz bulunamadı. Pek çok komplo teorisi ortaya atılsa da, cevabı hâlâ bilmiyoruz; ancak arada, aklımıza Donnie Darko filmi gelmiyor değil.

fragtist-2015-cevap-10-gizem-3

Siberya Obrukları
Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında, sebebi bilinmeyen bir patlamanın ardından Siberya’nın Yamal yarımadası’nda 35km’lik bir obruk ortaya çıktı. Hemen ardından, Rusya’nın kuzey kesiminde iki benzer obruk daha ortaya çıktı. Bilim insanlarına göre bu obrukların sebebi gaz patlaması; ancak bu bir tahmin. Gerçekte ne olduğuna dair elle tutulur herhangi bir bulgu yok.

Kasım ayı içerisinde bir grup dağcı, bilim adamı ve doktor, araştırma için çukurlara inse de herhangi bir şey bulamadı.

fragtist-2015-cevap-10-gizem-5

100 Yıllık Altınlar
Kaliforniya’da bir ailenin bahçesinden, yaklaşık 10 milyon dolar değerinde 1400 gömülü altın bulundu. Peki bu altınlar nereden geldi?

İşi ilginç yapan şey de bu zaten: 1901 senesinde -o dönemde 30,000 dolar (ki şimdinin milyon doları ediyor bu rakam) eden- benzer oranda altın, San Fransisco’da bulunan darphaneden çalınmıştı. Soyguncu olarak Walter N. Dimmick isimli eski bir darphane çalışanı yakalanmış, ancak altınlar hiçbir zaman bulunamamıştı.

Belki de altınların bahçesinden çıktığı evin sahibi Kuzey Kaliforniya’lı çift buldu söz konusu altınları. Kim bilir.

iCloud Depremi
2014’ün en çok ses getiren olaylarından biri de, iCloud’un hack’lenmesiydi. Jennifer Lawrance, Scarlet Johansson, Kim Kardashian, Kate Upton ve McKayla Maroney gibi pek çok ünlünün özel fotoğrafları anonim bir 4chan kullanıcısı tarafından internete sızdırıldı.

Apple, saldırıların hedef alınarak gerçekleştirildiğini belirtti. FBI olayı hâlâ araştırsa da, suçlu ya da suçlular gizemini koruyor.

fragtist-2015-cevap-10-gizem-6

Stonehenge Yalnız Değilmiş
Geçtiğimiz yıl içerisinde yapılan bir araştırma, şimdiye kadar tek başına olduğu tahmin edilen Stonehenge’in 12km2’lik çevresinde pek çok bilinmeyen gömü tepeleri, oyuklar, tapınaklar ve anıtlar olduğunu gösterdi.

Özel bir yer altı haritalama sistemiyle gerçekleştirilen çalışma sonucu Stonehenge’in, o güne kadar bilindiği gibi izole bir yapı olmadığı ortaya çıkmış oldu böylece. Stonehenge’e olan bakış açısı da değişmiş oldu böylece.

Benim bakış açım değişmedi ama kendisine karşı. Üniversitede bölümümün ana sayfasında, limon yemiş gibi ekşi suratlı hocaların sayfalarını süslüyordu Stonehenge. O zamandan bu yana nefret ederim kendisinden.

fragtist-2015-cevap-10-gizem-1

1 2

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com