Kategoriler

Şimdiye Kadar Yapılmış “En Ciddi” Watch Dogs İncelemesi

Birazdan okuyacaklarınız gerçek bir oyundan esinlenilmiştir.

Watch Dogs çıktı çıkalı bir kaos sardı dört bir yanımızı. “Watch Dogs mu daha iyi, GTA V mi?”. Fragtist.com olarak haberin kaynağına inmeyi bir görev biliriz. Bu görev bilinci ile Watch Dogs çıkar çıkmaz oynamaya başlayıp 1 hafta dolmadan Act 5’e gelerek mahalle/semt/şehir/ülke rekorlarını alt üst ettik. Bir Uğur Dündar titizliği ile her detayı inceledik. Girilmedik cep telefonu, karıştırılmadık araba torpidosu bırakmadık. Her konuşmayı “tape” olarak aldık. Futbol yorumcusundan, hava durumu yorumcusuna her yorumcuya yorumlattık. Analizler bizi kaçınılmaz sonuca getirdi:

Watch Dogs hiç gerçekçi bir oyun değil!

Sebeplerini önem sırası gözetmeden sıralarsak:
1. Silah dükkânında silah taşıma ruhsatı sormadan her türlü silahı satın alabilmek gerçekçi değil.
2. Aiden’ın hem araba, hem motor, hem kamyon, hem itfaiye aracı ehliyeti mi var ki, hepsini kullanabiliyor? Hiç gerçekçi değil.
3. Giydiği kıyafetleri internette araştırdım. Hiç bir tanesini bulamadım. Demek ki gerçekçi değil.
4. Binaların camlarında yansıması gözükmüyor. Demek ki vampir! Demek ki gerçekçi değil!
5. Arabaların üstüne çıktığınızda, içindeki sürücü küfür edip kornaya basıyor. Normalde çıkıp dövmesi gerekirdi. Öyleyse gerçekçi değil. (EDİTÖRÜN NOTU: Gerçi orası da İstanbul değil :D)
6. Suya atlayıp yüzmeye başladığınızda akıntı ile savrulmanız lazımken dümdüz yüzebiliyorsunuz: Fizik motoru bile gerçekçi değil.
7. Aidenin kıyafetleri yağmurda ıslanıyor, sonra koşuyor sağa sola ama Act 5’e geldim, bir defa hapşırmadı bile. Gerçekçi değil.
8. Şehirde Aiden’in çevresinde arabalar bazen kaza yapıyor, insanlar çıkıp öf pöf diyor. Hâlbuki trafik polisi çağırıp, gelene kadar sigorta kâğıtlarını doldurmaları gerekir. Gerçekçi değil.
9. Sağdan soldan hackleyerek topladığım para 1 milyon Dolar’ı geçti. Ama hepsini cebinde taşıdığını düşünürsek, o cebin çok ama çok şişkin olması lazım. Gerçekçi değil.
10. İtfaiye ve ambulans ile sirenler açık yolda ilerlerken, diğer araçlar yol vermiyor/yoldan çekilmiyor. Halbuki gelişmiş ülkelerde hemen ambulansa yol verilir: Demek ki gerçekçi değil. (EDİTÖRÜN NOTU: Yoksa oynadığımız şehir gizliden gizliye İstanbul mu? O_o)
11. Aiden dinlenmeden, yemek yemeden günlerce devam edebiliyor. Halbuki bir insan üçüncü gün susuzluktan ölüyordu sanırım: Gerçekçi değil.
12. Sokak arasında işeyen adamların cinsel organları ya 0 cm ya da yok. Dikkatle baktım kaç defa göremedim: Gerçekçi değil.
13. Defalarca kola içtim, bir defa geğirmedim: Gerçekçi değil
14. Engellememiz gereken “suç”lardan birinde, kız adama “İlişkimiz bitti beni rahat bırak!” diyor. Adam “Öyle kolay bitmez, nasıl biter!” falan diyor. Tam o sırada oyun bize uyarı veriyor ”müdahale et“ şeklinde. İki kişinin özel hayatı bizi ilgilendirmez. Konuşurlar anlaşırlar, sonuçta bir geçmişleri var biz niye dalıyoruz ortadan. Gerçekçi değil (Ayrıca müdahale edeceksek de “Birader delikanlı adamsın, yakışıyor mu kıza öyle lölö yapmak?” gibi babacan abican tavırlar sergilenmeliydi, neden direk ağız yüz kırıyoruz? Gerçekçi olmadığı gibi, medeni de değil.)
15. Neredeyse bütün oyun Aiden telefonu şarj etmedi. iPhone görünümlü telefon bu kadar dayanamaz. Gerçekçi değil.
16. Her araç full depo benzinle park edilmiş sanki. Günlerce kullandık, bir defa ibre kırmızıya gelmedi. Dahası ibre bile yoktu. Gerçekçi değil.
17. Oyunda eczaneden “focus” haplarını reçetesiz alabiliyorken, gerçek hayatta sınav zamanı falan alalım bunlardan diye eczaneye gittim, “Kafein hapı reçeteli.” dedi. Demek ki gerçekçi değil.
18. Bu oyun GTA 5 ile çok karşılaştırılıyor. Bu durum Star Trek ile Star Wars’u karşılaştırmak gibi. Tamam, ikisi de uzayda geçiyor ama olay farklı yahu. Biri uzay pembe dizisi: ”Senin baban benim Mario Estevez!“ şeklinde. Diğeri ise sitcom. Spock, Kirk, MacCoy falan. Bu da öyle. Sırf iki oyunda da araba çalma ve silah var diye… Cık cık cık…

 

Yaşı geçkin beyfendiler de Cosplay sevebilir? Gerçekçi değil!

Fragtist_Blog_WD (4) Fragtist_Blog_WD (3)

 

Watch Dogs oynadıkça saran, sardıkça sıkan, sıkınca başka oyunlara giden, o başka oyunlarda ama hep “Gitmekle hata mı ettim acaba?” diyen, geri dönmek için arayıp mesaj attan, cevap vermeyince evin cep telefonunu hack’leyen, hack’leyince para dahil ne var ne yoksa alıp, arabayı da çalarak polisten kaçan harika eğlenceli bir oyun olsa da, final notumuz: Gerçekçi değil!

Sizlerin de gerçekçi olmayan yorumlarınızı ve ekran görüntülerinizi bekliyoruz. 🙂

Görüntülenmeler:
101
İlgili etiketler:
· · · ·
İlgili Kategoriler
Blog · Playstore
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com