TEKNİK ÖZELLİKLER
Bilgisayarın, yukarıda adı geçmeyen teknik özellikleri şu şekilde:
Intel i7-4720HQ işlemci (2,6GHz / 3,6GHz),Intel HD Graphics 4600 entegre grafik çözümü,
NVIDIA GTX 960M 2GB GDDR5 ekran kartı,
12GB (8+2) DDR3L 1600MHz bellek,
1TB 7200RPM sabit disk,
12GB SSD,
802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı seçenekleri,
6 hücreli pil,
Windows 8.1 İşletim Sistemi
Performansını gerçekten merak ettiğimiz bir konfigürasyon olduğunu söylemeliyim (özellikle de GTX 960M). Ancak performans testleri için, mantıklı skorlar edinmek adına daha stabil çalışan final sürümüne ihtiyacımız olacak. O nedenle bilgisayar hakkındaki son cümlelerime yer verip, incelemeyi izninizle kapatacağım arkadaşlar.
(ŞİMDİLİK) SONUÇ
Tasarım olarak diğer ROG’lar kadar heybetli olmasa da, son derece şık bir bilgisayar olduğunu söylemeliyim Asus G771J’nin (Not: Piyasada farklı konfigürasyonlu G771J’ler de var, kafanız karışmasın. Özellikle ekran kartına dikkat!). Alt kısımda kullanılan plastik biraz daha kaliteli olabilirmiş ama sanki, bilemedim. Özellikle “ROG” logosunu taşıyan ürünlerden, hep üst düzey kalite bekledik; en ince ayrıntısına kadar. Bizi bu noktaya iten de, Asus’un kendisi oldu elbette. Bir insanın mousepad’e bile dibi düşer mi? Eğer ROG ise düşer. Buyrun.
Onun haricinde bağlantı noktalarının birbirine biraz yakın konumda olması ve tek parça touchpad gibi ufak bir iki ergonomik sıkıntısı olsa da; özellikle ekran ve ses performansı konusunda çok iyi bir model. İleride değineceğimiz performans konusunda da, bizi hayalkırıklığına uğratmayacağını düşünüyoruz. Bİr diğer önemli şey de fiyat konusu elbette. Şimdilik o konu da dumanlı; sis perdesi aralanır aralanmaz güncelleme geçerim burada (not: Kimi zaman unutuyorum bunları, denk gelirseniz bir “mert@fragtist.com” kadar yakınım sizlere!).
O zaman bir incelememizin daha sonuna geldik. Bakalım bundan sonra hangi incelemeye yer vereceğiz. O zamana kadar şen ve esen kalınız. (: