Kategoriler

Asus S400CA-CA020H İncelemesi

Asus’un S400CA ultrabook’unu yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum. Bu süre içerisinde tabii ki Bechmark’larını attım ve teknik olarak testlerimi yaptım ama bundan daha da güzeli ürünü tam anlamıyla kullandım. Siz de bilirsiniz. Test Merkezleri genelde çok hızlı ürün trafiği olan yerler olduğundan çok az ürünü bu kadar uzun süre kullanma şansımız olur. Genelde Test Merkezi’nin sınırları içerisinde bir kullanım tecrübesinden bahsedebiliriz. Zaten ürün bilgisayar kasası içerisinde bulunan bir parçaysa Test Merkezi dışına hiç çıkmaz. Ama mobil bir ürün olduğunda mutlaka kullanım tecrübesini de işin içine katmak gerekiyor.

Asus S400CA, bu süre içerisinde benim hem basın toplantılarında hem de iş toplantılarında rahatlıkla kullandığım bir ultrabook oldu. Teknik özelliklere geçmeden önce bir şeyi mutlaka söylemeliyim: Genelde bu tip ürünlerle ilgili en keyif veren şeylerden birisi o ürünün sağlamlık hissiyatıdır ya. İşte bunu Asus S400CA’da çok iyi alıyorsunuz. Ürünün metal kasası ağırlığını size hissettiriyor ama aynı zamanda bu tasarım size bir güven veriyor. Üstelik haliyle Intel’in ultrabook standartlarına uyduğundan her çantaya kolayca sığıyor.

Önce teknik özellikler:

Chip Seti Intel HM67
İşlemci Intel Core i5 3317U
İşletim Sistemi Microsoft Windows 8
Ekran 14 inç
Ekran Tipi 16:9
En yüksek Ekran Çözünürlüğü 1366 x 768
Grafik işlemci HD4000
Diğer Özellikler
Ram Tipi DDR3
Sistem Belleği 6 GB
Sabit Disk Kapasitesi 24 GB SSD / 500 GB SATA (5400 rpm)
Optik Sürücü Yok
Kablosuz İletişim 802.11 b / g / n
Bluetooth Özelliği Bluetooth 4.0
USB (Adet) 2×2.0, 1×3.0
HDMI Var
VGA Var
SD Kart okuyucu Var
Ağırlık 1.8 kg
Boyutlar 339 x 239 x 21 mm

Yukarıdaki özelliklere pil ömrünü de pratik kullanım tecrübemizle ekleyelim. Üst paragrafta belirttiğimiz gibi ürünü aralıksız olarak 3,5 -4 gün boyunca çalışmak için kullandığınızda artık yeter deyip şarj etmenizi istiyor. Zaten grafik işlemcisi en son çıkan oyunları, tüm ayarlar açık olarak oynamak için yetersiz olduğundan bu ultrabook’u kurulum gerektiren herhangi bir ağır oyun için (çok eski oyunlar hariç) kullanacağınızı hayal bile etmemelisiniz. Ancak indie ve günlük oyunlar için ideal bir makine.

Ultrabook’un klavyesi çalışmak için son derece elverişli. Chiclet’de denen, tuşların ayrık olarak yerleştirildiği bir klavyesi var. Touchpad’i ise oldukça geniş.

Ses konusunda çözüm olarak Sonic Master tercih edilmiş. Bu seçim sizin bu ürünle konser veremeseniz bile ultrabook’tan net bir ses performansı elde edebileceğiniz anlamına geliyor.

Zaten özelliklerinden gördüğünüz üzere işlemci, RAM ve sabit disk konusunda gayet güçlü bir konfigürasyon toplanmış.

Asus Asus S400CA-CA020H bence fırçalanmış alüminiyum kapağı ve tasarımıyla son derece şık, metal kasasıyla sağlam bir ultrabook. Dokunmatik ekranının tepkisi çok iyi ve Win 8 işletim sisteminin hakkını bu ekranla tam olarak verebilirsiniz. Üstelik işletim sistemi sayesinde resmen touchpad’i unuttuğunuz anlar bile olabiliyor. Zoom in, Zoom out gibi işleri kolayca yapabiliyorsunuz.

Ürünün full HD çözünülürlüğü olmaması film seyretmeyi sevenler için bir sorun olabilir. Sabit disk konusunda daha fazla para vermek isteyenler belki depolama amaçlı olarak düşünülmüş 500 GB’lık sabit diskten mutlu olmayabilirler. Ama bence bunların hepsi tamamen sübjektif konular ve Asus’a yakıştırılabilecek kusurlar değil. Benim ürünle ilgili tek eleştirim ekranının çok fazla yansıma yapması üzerine olacaktır. Öyle ki toplantılarda ultrabook uyku moduna geçtiğinde kendimi aynanın karşısında gibi hissettiğimden ürünün kapağını kapatıyordum. Bunun dışında gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. Hem taşıma kolaylığı hem de çalışma konforu açısından tık demeden tüm işlerinizi rahatlıkla görebilirsiniz.

3D Mark 11 Puanı 1024 x 600 çözünülürlükte E1178
PC Mark7 Pro Puanı 3111

Asus’tan gelen fiyatı bilgisi ise şöyle: “S400 fiyatı 959$ ila 979$ (+ KDV) arasında değişiyor.”

Görüntülenmeler:
104
İlgili etiketler:
· · ·
İlgili Kategoriler
Dizüstü · Donanım İnceleme
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com