İnsana test etmek için oyun oynatan ürünleri seviyorum (test etme ayağına ofiste yığınla oyun bitirdiğim doğrudur. 🙂 -Mert). Oyun kumandaları da, bu ürünler arasında başı çekiyor diyebilirim.
Son olarak Razer’ın Sabertooth’unu incelemiş ve pek bir beğenmiştim hatırlayacak olursanız, şimdi de, çok daha uygun fiyatlı bir ürün olan Akortek’in TX FreeShot 2.4 kablosuz oyun kumandası kapımızı çaldı. Biz de bu ürünü aldık ve kendisiyle bolca oyun oynadık. Peki ya memnun kaldık mı?
Gelin birlikte bakalım.
TASARIM
Ürünün tasarımı hakkında söylenecek pek bir şey yok aslında. Bu, baştan aşağı PS3’ün DualShock tasarımına sahip bir oyun kumandası.
Çift analog, yön tuşları, üçgen/kare/yuvarlak/x tuşları, L1/R1, L2/R2, Select/Start ve home tuşları tamamen aynı. Mini USB bağlantı noktası ve 4 adet durum LED’i de. Her şeyiyle bir DualShock 3 bu. Alttaki resimlere bakın, anlayacaksınız zaten.
Peki ya malzeme kalitesi? İşte ilk olarak bu konuda Sony DualShock 3 ya da herhangi premium bir oyun kumandasından ayrılıyor TX FreeShot. Ürünün malzeme kalitesi pek iyi değil, ama bu fiyata göre normal tabi ki. Bu ürünü kalkıp herhangi bir konuda, atıyorum, mesela Sabertooth gibi bir ürünle karşılaştırmak çok da mantıklı değil sonuçta.
KULLANIM
Oyun kumandası hem PC, hem de PS3’te çalışabiliyor ve PC’de tak çalıştır özelliğine sahip. Ancak ürünün, USB 2.0 portlarında daha düzgün çalıştığını söyleyebilirim. En azından kendi bilgisayarımda USB 3.0 portlarında sürekli kopan bağlantı, USB 2.0 portunda herhangi bir sorun yaşatmadan çalıştı. Ufak bir not olarak yazalım. PS3 bağlantısında da hrthangi bir soruna rastlamadığımız belirtelim.
Kutudan çıkan minik CD’deki gelişmiş sürücü ile de titreşim hassasiyet ayarı yüzdesi, kalibrasyon ve buton testi yapılabiliyor yalnız. O nedenle bu sürücüyü de kurmak isteyebilirsiniz.
TX FreeShot, kullanımda da kimi ergonomik sorunları olan bir kol. Örneğin L2/R2 tetik/pedal tuşları biraz sert, bu da, uzun süreli kullanımda parmakları epey yoran bir şey. Tabi bu tuşların tetik şeklinde tasarlanmış olması, özellikle araba yarışı oyunlarında avantaj sağlıyor malumunuz (aracı sürekli belli bir hızda tutabiliyorsunuz, ancak bu, parmakları daha da fazla yorabiliyor). D-Pad’in kullanımı da biraz sıkıntılı, tuşlar yerine tam oturmadığından, kimi zaman basıldığında algılama sorunları yaşanabiliyor. Ancak diğer tuşların hiçbirinin kullanımında sıkıntı yok, onu belirtmeliyim.
Ürünün en büyük artısı, koca koca AA piller kullanmıyor oluşu. Dahili Li-ion pile sahip olması da, TX FreeShot’ın makul bir ağırlıkta kalmasını (193gr) ve ekstra pil maliyetinin ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Kolu bir kez alıyorsunuz ve başka herhangi bir maliyet ödemeden ömrünün sonuna kadar kullanıyorsunuz.
1 2