Kategoriler

Korsan Oyun Orijinalden Pahalıdır! [Dosya Konusu]

Yıllarca oyunların fiyatlarına söylendik aldığımız her korsan oyunla birlikte… “Abi ucuz olsa biz de orijinal alırız herhalde!” diye mırıldandık birbirimize. Zamanla şartlar değişti, internet yaygınlaştı, teknolojiyle birlikte oyun sektörü de şahlandı. Artık oyunlar eskisi gibi pahalı değildi, üstelik de her yerde bulunabiliyordu. Bulamadığımız oyunları internetten sipariş edebiliyor, eğer ülkemize gönderim yoksa dijital sürümünü satın alabiliyorduk. Ancak yine de beklenen olmadı ve korsana olan ilgi azalacağı yere daha da arttı. Bu seferse “Abi internette bir sürü dolandırıcı var, eve haciz gelir sonra!” sözlerini duymaya başladık. Sonraysa bankalar imdadımıza yetişti, sanal ve ön ödemeli kartlar çıkartmaya başladılar. Artık internetten alışveriş hiç olmadığı kadar güvenliydi. Biz de bunun üzerine küçük bir rehber hazırladık, yeni bir bahane türemesin diye de 10 farklı dijital oyun satıcısını incelemeye aldık. Bakalım bu sefer emek hırsızlığına karşı ufak da olsa bir adım atabilecek miyiz? Keyifli okumalar efendim.

Fragtist_KorsanVsOrijinal_DosyaKonusu (5)

Steam

Dünyanın tartışmasız en büyük dijital oyun platformu olan Steam, korsanın en büyük düşmanı diyebiliriz. Valve imzası taşıyan ve Türkçe dil desteği de bulunan Steam, 2 günlük “Hafta Ortası Çılgınlığı”, 3 günlük “Haftasonu Alışverişi” ve günlük indirimlerinin yanında Paskalya, Noel, Cadılar Bayramı gibi tarihlere özel, tam anlamıyla “devasa” indirimleriyle dikkat çekiyor. Bu indirimler sayesinde 1$ gibi bir fiyata birçok oyuna sahip olabilirsiniz (Bu fiyata korsan oyunu bırakın, neredeyse boş DVD bile vermiyorlar artık!). Buna rağmen yine de para harcamak istemeyen oyuncular olursa diye Valve yine boş durmayıp 100’den fazla oyunu da ücretsiz olarak Steam bünyesine eklemiş. Team Fortress 2 ve DOTA 2 gibi yapımları da içeren bu kısım sayesinde tamamen yasal olarak, hiçbir ücret ödemeden bu oyunları oynayabilirsiniz.

Kullanıcı dostu destek sistemiyle de birçok oyuncunun beğenisini kazanan Steam, 50 milyondan fazla kullanıcısına oyun oynarken sosyalleşme imkanı da sunuyor. Topluluk (Community) başlığı altında, oyun içi görsellerinizi, videolarınızı, skorlarınızı paylaşmanızı, Atölye (Workshop) sayesinde oyunlar için içerik üretip, diğer oyuncuların beğenisine sunmanızı, hatta Pazar (Market) ile oyun içi eşyalarınızı satarak para kazanmanızı sağlıyor. Bütün bunların yanında hesabınıza giriş yaptığınız her bilgisayarda, sahip olduğunuz oyunları indirmenize, oynamanıza imkan sunan platformumuz, bu sayede gittiğiniz her yerde oyunlarınızın yanınızda olmasını sağlıyor. Üstelik oyun kayıtlarınızı da kendi bulut depolama sisteminde tutarak, maceranızı yanınızda taşıyabiliyorsunuz.

Sunduğu Başarım (Achievement) sistemi ve yüzlerce ücretsiz ekstra oyun moduyla, oyun zevkinizi artıran Steam, bir diğer hizmeti olan Steam Wallet ile de beğenimizi kazanıyor. Yanınızda her zaman kredi kartınızı bulunduramayacağınızı düşünen Valve sanal bir cüzdan oluşturmuş. Minimum 5$ olmak üzere cüzdanınıza para yükleyebilir, bu sayede de yanınızda kartınız olmadığında indirimleri kaçırma riskini ortadan kaldırabilirsiniz.

Çok uygun fiyatlara oyun sahibi olmak (Kendimi emlakçı gibi hissettim nedense.), oyun oynarken sosyalleşmek içinse yapmanız gerekense buraya tıklayarak Steam’in kendi programını bilgisayarınıza indirmek ve kendinize bir hesap açmak. İşte bu kadar basit.

1 2 3 4

Görüntülenmeler:
374
İlgili etiketler:
· · · · · · · · · · · · · ·
İlgili Kategoriler
Dosya Konusu · Playstore
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com