Bir haftalık aradan sonra Yüzüklerin Efendisi Oyunları serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Birinci ve ikinci bölümleri okumanızı da mutlaka tavsiye ediyoruz.
The Lord of the Rings: The Third Age (2004)
2004’te EA tarafından GameCube, PlayStation 2 ve Xbox için satışa çıkarılan RPG türündeki The Third Age, Orta Dünya hayranlarının “rol yapma” açlığını gidermek için geliştirilmiş bir yapımdı. Gandalf olarak Khazad-dum köprüsünde Balrog’a karşı savaşabiliyor veya Üç Avcı’dan biri olup Miğfer Dibi’ni savunabiliyordunuz.
Grafiksel olarak da ortaya müthiş bir iş çıkartan EA, Orta Dünya havasını aynı film üçlemesinde olduğu gibi çok iyi bir şekilde yansıtmıştı. Büyüler olsun, karakterlerin tasarımı olsun, Ent’lerin önüne çıkan her şeyi yakıp yıkması olsun göze çok hoş geliyordu. Bunun yanında Orta Dünya’nın önemli mekanları olan Miğfer Dibi, Osgiliath ve Rohan çayırları da aynı üçlemedeki gibi modellenmişti.
Dövüşlere gelecek olursak; tur bazlı bir dövüş sistemi oyunda yer alıyor. Dövüşe bir kez katıldınız mı artık geri dönüşü yok, sayısız orklar ve goblinlerin her birini biçmeniz isteniyor. Her karakterin kendine özgü temel saldırısı ve yetenek saldırısı bulunuyor. Çoğu karakterin silahları birbirinden farklı olduğu için silahlara özgü birçok da saldırı tekniği ve kombosu oyunun artılarından. Bu haliyle de zaten eski RPG oyunlarını andıran bir yapım çıkmıştı karşımıza.
Ana senaryoya ek olarak Saruman’ın ordusuna katılarak, Rohan topraklarında hakimiyet kurmak için Orklar ve Uruklar olarak savaşabiliyorsunuz. Bunları yaparak özel zırh, silah ve eşyalar da hazinenize ekleniyor. Arkadaşınızla oynamak istediğinizde oyunda co-op modu da yer alıyordu.
Ayrıca oyunda bolca bulunan üçlemenin kesit şeklindeki klipleri, müzikleri, ses çalışmaları ve tabii ki Ian Mckellen tarafından özel olarak tekrar seslendirilen Gandalf karakteri, uzun bir süre boyunca koltuğunuzdan kalkmamanıza sebep oluyordu. Satış olarak da EA’nın yüzlerini güldüren The Lord of the Rings: The Third Age, Orta-Dünya severlerin arşivinde yer alan bir oyundu.
Bunun yanında Game Boy Advance için satışa çıkarılan aynı isimde fakat farklı olarak tur bazlı taktiksel RPG olarak bir oyun daha bulunuyor.