Kategoriler

World of Warships İleri Taktikleri

World of Warships denizlerinde başarılı olmak için bu rehberi MUTLAKA okuyun. Üzerindeki barut kokusu henüz dağılmadı.

World of Warships‘i indirdiniz. Kurdunuz ve ilk savaşınıza girdiniz. Bir yandan para ve XP toparlarken bir yandan da hangi ağaçta ilerleyeceğinizi düşünüyorsunuz.

World of Warships hakkında bir fikriniz yoksa incelememizi seyredebilirsiniz.

Wargaming‘in ileride gemilerin özellikleri hakkında ufak tefek ya da büyük düzeltmelere gideceği ve buna göre kurmanız gereken stratejiler de değişeceğinden bu kısma girmiyorum. O kısım, dinamik bir kısım. Ama savaş tarafına gelince işler değişiyor. Özellikle oyuna yeni başlamışsanız hatta biraz da ilerlemişseniz bu makale size çok yardımcı olacaktır.

1- Rolünüzü bilin.

Destroyer kullanırken Battleship’e kafadan dalmamanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Oyundaki güç ve hız sıralaması Destroyer-Kruvazör-Savaş Gemisi ve benim kurmay subay diye ayırdığım Uçak Gemisi şeklinde olsa da aslında elindeki gücü bilen her oyuncu diğerini kolayca alt edebilir.

Ama kısaca: Destroyer’ın zırhı çok düşüktür ama çok hızlıdır, dumanla kendini maskeleyebilir ve torpidolarla yok edemeyeceği gemi yoktur. Kruvazör uzaktan savaşır, her role gider ve savaşın gidişatında yükü bu gemiler taşır. Bazılarında torpido da vardır. Savaş Gemisi menzili en uzun ve kesinlikle uzaktan çarpışan, lakin yavaş bir gemidir. Uçak Gemisi, oynanışı diğer gemilerden tamamen farklı olan, tüm haritayı yöneten ve tüm işi uçaklarıyla yapan gemidir.

Destroyer hafif ve zırhı düşük bir gemidir

Destroyer hafif ve zırhı düşük bir gemidir

Kruvazör bu oyunu orta zırhlı tankları gibidir. Savaşta ana rolü üstlenirler.

Kruvazör bu oyunu orta zırhlı tankları gibidir. Savaşta ana rolü üstlenirler.

Savaş gemileri işini uzaktan halleder. Topları ağır dolar ama vurduğunda ağır hasar verir.

Savaş gemileri işini uzaktan halleder. Topları ağır dolar ama vurduğunda ağır hasar verir.

Uçak gemisi kurmay subay gibidir. Cephede bulunmaz ama bir orkestra şefi gibi savaşı yönlendirir.

Uçak gemisi kurmay subay gibidir. Cephede bulunmaz ama bir orkestra şefi gibi savaşı yönlendirir.

2- Haritayı tanıyın

Eğer haritanız “açık deniz” değilse adaların arasına dalmak, düşmanın çıkabileceği muhtemel köşeleri bilmek ve buralara torpidoları önceden göndermek çok önemlidir. Düşman sizi görse bile arkasına sığınabileceğiniz bir dağ ya da tepe sizin az enerjiyle hayatta kalmanızı sağlayabilir. Ayrıca alacağınız mesafe ve tüketeceğiniz zaman büyük ölçüde haritadaki genel yapıyla alakalıdır.

Adalar, kanallar ve hedefler. Haritayı tanımaz çok önemlidir.

Adalar, kanallar ve hedefler. Haritayı tanımaz çok önemlidir.

3- Sürüden ayrılmayın

Siz de benim gibi tek başınıza takılmayı sevebilirsiniz ama bu oyun bir FPS değil. Tek başınıza kalmak sizi genelde 3’e 1 gibi savaşlara girmek zorunda bırakabilir. Amaç eğer bölgeleri ele geçirmek değilse, gruplara ayrılmak yerine beraber takılmak çoğu zaman hayatınızı kurtaracaktır.

4- Haritanın amacına göre oynayın

Haritanın belli yerlerini ya da düşman üssünü ele geçirip tutmanız gereken ve zamana karşı oynadığınız bir oyunda, skor peşinde koşmak o oyunu size kaybettirebilir. Hızlı ve kendini dumanla gizleyen bir destroyer’ın peşinden koşarken kendi üssünüzü kaybedebilirsiniz. Siz kaybederseniz tüm takım kaybeder.

5- Unutmayın! Altınızdaki bir gemi

Gemiler el freni çekemez ve 32 saniyede 100 km’ye çıkamaz. Bunlar hantal araçlardır. İvme gittiği anda işiniz zora girer. Özellikle de uçak gemisi yönetiyorsanız sallana sallana gideceğinizi hesap edin. Hamlelerinizi satranç oynar gibi önceden hesaplamalısınız. 5 dakika sonra nerede olacağınızı düşünmeye çalışın ve rotayı ona göre çizin.

6- Hamlelerinizi önceden hesaplayın

Geminin burnu karayı gösterirken savaşa dalıp karaya oturabilir, dost bir gemiyi mahmuzlayabilir ya da düşman filosunun ortasına düşebilirsiniz. Öyle hızla üç geminin arasından kaçıp geçerim gibi fantazileri bir tarafa bırakın. Savaşırken hep bir B planınız olsun ve karşıdaki gemi tiplerine göre hareket edin.

7- Savaşa dalıp gemiyi unutmayın!-ÖNEMLİ!

En çok yapılan acemi hatasıdır. Düşmanı yok etmek için zum yapıp mermilerin gidiş yönüne odaklanırken, diğer düşman gemileri çoktan sizi yan tarafınızdan vurmak için manevraya yapmaya girişmiş olabilir, üstünüze torpiller geliyor olabilir ve siz zumdayken bunları göremezsiniz. O yüzden etrafınızda ne olup bittiğine dikkat etmelisiniz.

GELELİM DAHA İLERİ TAKTİKLERE

1 2

Görüntülenmeler:
388
İlgili Kategoriler
Dosya Konusu · Rehber
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com