RAHAT KULLANIM
Kulaklık herhangi bir ayar gerektirmeden takıldığı anda kafaya oturuyor. Cerberus bu özelliğini, kulaklık sürücülerinin sabit olmamasına -oynar başlıklı olmasına- ve otomatik ayarlanan kafa üstü bandına borçlu. 100m’lik poliüretan kaplama yastıkları sayesinde ürün, tüm kulağı kaplıyor; bu da beraberinde, mükemmel bir ses yalıtımı getiriyor (tabi aynı zamanda bu sıcak yaz günlerinde kulağı pişiriyor biraz, ama olacak o kadar da). Bu saydıklarım, tüm kulaklıklarda görmek isteyeceğimiz türden hoş özellikler elbette (kulak pişirme kısmı hariç tabi. (: -Mert). Cerberus bu açıdan oldukça tatmin edici.
Kulaklığın bir diğer artısı da, oldukça esnek olması. Bu -yumuşak- esnekliği, Cerberus’a hem sağlamlık; hem de konfor katıyor. Zira ürün, kimi bazı diğer kulaklıklar gibi kafayı mengene misali sıkmıyor. Ancak kulaklığın mengene gibi sıktığı bir yer var ki, o da boynumuz. Yapısı gereği kulaklığı boynumuza indirdiğimiz anda boynumuzu saran Cerberus, boyunluk hâlini alıyor. O nedenle bu kulaklığı boyuna indirmek pek akıl karı değil, belirtelim.
Uzaktan kumanda üzerinde bulunan mikrofonu, dilerseniz oyun içi mikrofon olarak; dilerseniz de telefon görüşmeleriniz için kullanabilirsiniz. Buradaki kontrolleri de mikrofon açıp kapama ve ses ayar tekerleği oluşturuyor. Klipsli yapısı sayesinde kumandayı, üzerinize iliştirebilir; daha iyi mikrofon performansı alabilirsiniz.
“Daha iyi mikrofon performansı” demişken… Cerberus’un kutusundan çıkan diğer kulaklık, esnek yapısıyla dilediğimiz şekilde ayarlanabiliyor. Oyun içi konuşmalarda, dahili kulaklık yerine bu kulaklığı kullanmak çok daha yerinde olacaktır; belirtelim. Tabi bunda, mikrofonun tek yönlü sesleri almasının da etkisi yadsınamaz elbette (diğer milrofon çok yönlü; yani tüm ortam seslerini alıyor ki, oyun oynarken sesimizin net ve temiz duyulması için çok da tercih edileceği söylenemez).
KALİTELİ MALZEME
Kulaklığın esnek yapısı ve ortalamanın bir hayli üzerindeki malzeme kalitesi, Cerberus ile geçirilecek pek çok vaktin olduğunu müjdeliyor. Esnekliğin getirdiği bir artı da, ürünün bükülerek katlanabilmesini sağlaması. Böylece hem çantada daha derli toplu duruyor; hem de daha az yer kaplıyor Cerberus. Kabloların plastik değil de örgülü olması da, bildiğiniz üzere bir diğer artı.
Kendi kablosu 1.2m olan Cerberus, 1,3m’lik ses/mikrofon ayırıcı kablosuyla tam 2,5m’lik bir kabloya ulaşıyor. Yani Cerberus’u dizüstü bilgisayarımızla, tabletimizle ya da akıllı telefonumuzla kullanırken kablo elimize ayağımıza dolaşmayacak; masaüstü bilgisayarımızda kullanırken ise, kısa kalmayacak. Yani optimum çözüm!
Kutudan çıkan alternatif adaptörün amacı da şu: Bizim başımıza gelmedi; ancak olur da kulaklığı kullandığınız telefonunuz sorun çıkarır ve Cerberus’un mikrofonunu vs. reddederse, bu adaptör vasıyasıyla bu sorunun üstesinden gelebileceksiniz. Aklınızın bir köşesinde bulunsun arkadaşlar.