Asus’tan daha önce pek çok Strix ürünü incelemiştik; şimdi sıra geldi Strix 7.1’e… Ürünün detayları için incelememize davet edelim sizleri. Buyrun.
KULLANIM
Ürün, plastik bir yapıda. Kaliteli bir plastik olsa da, özellikle tacı ayarlanamadığından ötürü insan bir “Acaba?” diyor. Dikkatsiz bir kullanımda, 7.1’inize hiç istemediğiniz şeyler yapmanız olası. O nedenle “Aman dikkat!” diyoruz.
Uzun kullanımlarda nasıl peki? Şöyle: Kulaklık yastıklarının geniş tutulmuş olması, kulakların her şekilde rahat etmesini sağlıyor bir kere (gürültü engelleme konusunda da oldukça başarılı bir ürün bu). Terletme konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşadığımı söyleyemeyeceğim (özellikle bu konuda çok sıkıntı çekerim diyordum ama yok, oldukça iyi). Ama uzun kullanımlarda kulağınızdan çıkarıp kafanızı şöyle bir 5dk. rahatlatmanız gerekebiliyor çoğunlukla. Birazcık ağır olmasının da bunda katkısı var şüphesiz. Strix 7.1, asla kulağınızda unutabileceğiniz konforda bir kulaklık değil; ancak ergonomik açıdan çok kötü de değil kesinlikle (kesin bir şey de söyleyemiyorum ki. Çok ekstrem sıkıntısı olmadıktan sonra kulaklığın rahat olup olmaması sübjektif bir şey sonuçta. Yapabileceğim en mantıklı yorumu yaptım zaten: Ne mükemmel, ne de çok kötü bir ergonomisi var kulaklığın).
Kulaklık, yanında bir de tak çalıştır bir kontrol merkeziyle birlikte geliyor. Bu merkeze de DSP’den alışığız; ancak 7.1, daha gelişmiş bir kontrol mekanizmasına sahip. Konuyu biraz açalım şimdi… Bu kulaklığın 7.1’i donanımsal olarak desteklediğini ve bir oyuncu kulaklığı olduğunu söylemiştik. Bu ikisiyle ilgili tüm ayarları, yazılımla falan uğraşmadan doğrudan buradan yapabiliyorsunuz. Bu da, oyun içinde vs. dilediğiniz ince ayarları yapmak için masaüstüne dönmeniz gerekliliğini ortadan kaldıran bir şey.
Peki bu ince ayarlar nedir? Kulaklığın genel performansıyla birlikte, biraz da bu ince ayarlara bakalım dilerseniz.
7.1 SES İSTASYONU
Tüm ayarlarımızı buradan yaptığımızı söylemiştik. Şimdi bu “tüm ayarlar” neyin nesi, ondan bahsedelim.
Öncelikle şunu belirteyim: Strix DSP’de olduğu gibi, burada da oyunlara göre atanmış ses profilleri karşımıza çıkıyor. Bu profillerle birlikte FPS’lerde ayak seslerini daha rahat duyabiliyor, yarış oyunlarında motor ve çevre seslerine daha verimli bir şekilde kulak kabartabiliyor, RYO’larda da dövüş ve diyalog seslerinin daha çok dikkatinizi çekmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu da, oyundan alınan zevki artıran bir şey şüphesiz.
Kullanılmadığı zaman yerinden çıkarılabilen mikrofon da oldukça başarılı. Kontrol ünitesinde bulunan ikincil mikrofonla birlikte ses engelleme konusunda da oldukça iddialı. Ancak kulaklıkta saklanan mikrofon tasarımlarının, çıkarılabilen mikrofonlara nazaran çok daha pratik olduğunu düşünüyorum. Böyle olunca, -hele ki benim kadar da pasaklı biriyseniz- mikrofon çok rahat kaybolabiliyor. Bunu da belirtmekte fayda var.
FIFA 15, GRID 2 ve CS:GO’da denedim kulaklığı. Üzerine bir de GTA V’i katık ettim ve Strix 7.1’in, bu oyunlarda vadettiği performansı fazlasıyla sergilediğini gördüm. Şansınız olursa deneyimleyin ve kendiniz görün derim.