Kategoriler

Logitech MX Master Profesyonel Fare İncelemesi

Logitech’in hep oyuncu serisine yer verdik bugüne kadar. Şimdi sıra, firmanın geçtiğimiz günlerde lansmanını gerçekleştirdiği profesyonel MX Master’da!

EKSTRA ÖZELLİKLER
Tasarımı, ergonomisi ve malzeme kalitesiyle bizlerden tam puan alan cihazın güçlü teknik özellikleri de göz dolduruyor. Mesela?

Örneğin cihaz, tam şarjla 40 gün kadar kullanım sunuyor. O kadar test etme şansımız olmasa da, bunun oldukça güzel bir rakam olduğunu söyleyebiliriz. Fare, 4-5 dakikalık şarjla da size, birkaç saatlik kullanım ömrü sunuyor; onu da belirtelim. Logitech hızlı şarj olayını es geçmemiş, çok da iyi olmuş.

Bunun haricinde cihazın sahip olduğu Karanlık Alan Lazer Algılayıcısı, MX Master’ın cam da dâhil olmak üzere (4mm’den kalın olması gerek) her türlü yüzeyde sorunsuz ve yüksek tarama performansıyla çalışmasını sağlıyor. Cam bulamasam da, denediğim her türlü mat/parlak yüzeyde yüksek performans sergiledi kendisi (parlak kitap kabı, ahşap, metal, pütürlü masa, duvar, mermer vs). Saygı duydum.

Şimdi gelelim her birinizin merak ettiği o konuya… Oyun performansı!

Fragtist-Logitech-MX-Master

OYUNDA NASIL?
Bu, elbette bir fare. Yani kendisiyle dilediğiniz oyunu oynayabilirsiniz. Ancak hem donanımsal, hem de yazılımsal olarak “Benle oyun oynama da, ne yaparsan yap!” diyen bir fare. O nedenle bu farenin oyun performansını derinlemesine incelemek çok saçma olur; ancak yine de bir iki kelam etmek gerek.

Fazla kısayol atamadığınız ve fazla çevik olmanızın gerekmediği oyunlarda bu fareyi kullanabilirsiniz çok rahat. Mesela ne bileyim, bir Age of Empires; bir Football Manager… Ancak MX Master’la oturup bir FPS oynamak, MOBA’ya dalmak vs. hiç mantıklı değil. Bu durumda elleriniz bir Hyperion Fury, bir Daedalus Prime arayacak; bizden söylemesi.

Zorlamaya gerek yok diyor, kendisiyle masaüstünde mutlu mesut yaşayıp gidin temennimi iletiyorum kısacası.

fragtist-inceleme-logitech-mx-master-6

SONUÇ
Tasarım, performans, malzeme kalitesi, ergomomi, rahatlık, performans, karizma, kuğlluk… Başparmağın altındaki 5 farklı komut da (ki hiçbiri de birbirine karışacak şeyler değil. Yerlerini kolayca kavradıktan sonra hızla davranmak mümkün) oldukça başarılı bir kullanım sunuyor.

Günlük ve profesyonel (ne bileyim çizim, grafik tasarım vs.) kullanımlarınız için MX Master’dan daha iyisi şu anda zor bulunur arkadaşlar; bunu belirteyim. Bu konuda çok da eminim, herkesle de kapışırım. (: Şunu da belirtmekte fayda var: Logitech, Türkiye’ye getirdiği ilk parti MX Master’ların hepsinin tükendiğini açıkladı. Bunu lansmanda açıklamışlardı, muhtemelen ikinci parti ürünler gelmiştir şimdiye.

Peki farenin fiyatı? KDV Dahil 299TL. Değer mi? Son kuruşuna kadar hem de. Özellikle de işinizin büyük bir bölümü bilgisayar başında geçiyorsa.

FİYAT: 299TL (KDV Dahil)

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][review_summary title=”SON KARAR” summary=”Sonuç kısmında uzun uzun anlattım. Bu fare ile her şey mümkün (oyun hariç)!” positives=”Tasarım, malzeme kalitesi, ergonomi,
Teknik özellikler, performans,
Hızlı şarj ile hiçbir zaman yolda kalmayacaksınız!” negatives=”Biraz zorlarsam…
Herkesin bütçesine göre olmadığını söyleyebilirim sanırım.”][/review_summary][/vc_column][/vc_row]

1 2 3 4

Görüntülenmeler:
804
İlgili Kategoriler
Donanım · Donanım İnceleme · Ekipman · Fare · İncelemeler
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com