OYUNCU KLAVYELERİ NEDEN VAR?
Şimdi bu mekanik klavye mevzusunu bir kenara bırakalım ve oyuncu klavyelerin neden varolduğunu, niçin böyle bir klavye türünün ortaya çıktığına bakalım biraz da.
Aslında yukarıda yazdığım “Oyuncu faresinin özellikleri nelerdir?” başlıklı yazıdan çok da farklı bir şey ihtiva etmeyecek bu yazdıklarım. Havalı tasarım, performans, oyunlarda kullanılabilecek makro/kısayol atamaları için ekstra tuşlar (ve yazılım desteği), Windows tuşunun deaktive edilmesi gibi ekstra özellikler, üzerinde barındırdığı USB/kulaklık/mikrofon giriş çıkışları vb. oyuncu adamın işini kolaylaştıracak pek çok özelliğe sahip bu ürünler. Mekanik muhabbeti de uzun ömür, ekstra performans ve kullanım keyfi gibi artılar getiriyor.
Bu arada bahsetmeden geçmeyelim, bir de oyuncu “keypad”ler var. Bu ürünler de, sadece oyun oynamak için geliştirilen ufak klavyeler. İlk mekanik keypad de Razer’dan gelmiş bu arada, belirtmiş olalım.
FARE + KLAVYE + KULAKLIK = OYUNCU
Şimdi… Kulaklık deyince, yazının burasına kadar karşımıza çıkmayan yeni oyuncular da giriyor işin içine. Ancak şimdilik yukarıda gittiğimiz yolu bozmayalım ve devam edelim.
Elimden pek çok oyuncu kulaklık geçti bugüne kadar, özellikle de Asus ve Creative’den. Ancak şu anda evde Razer Kraken, işteyse Logitech G430 kullanıyorum. İkisinden de oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim (ama Logitech kendi ses işlemcisiyle birlikte geldiğinden ve 7.1 ses sunabildiğinden ötürü bir adım önde. Hoş, evde de Asus Xonar U5 var gerçi de. -Mert).
O zaman şimdi de oyuncu kulaklıklarına bakalım. Bakalım oyuncu kulaklıkları nereden ve niçin çıkmış?