Razer’dan gelen “Size Hammerhead Pro kulaklığımızı göndereceğiz, incelemek ister misiniz?” e-posta’sına “Elbette, gönderebilirsiniz.” cevabı verirken kafamda kocaman bir kulaklık imgesi belirmişti, ne yalan söyleyeyim. Ancak ürünün görsellerine bakarak, ne kadar yanılmış olduğumu görebilirsiniz.
Ürünün ismine bakınca özellikle, dolu dolu kocaman bir oyuncu kulaklığı gelecekmiş gibi bir hisse kapılıyor insan ister istemez. O nedenle bir sabah, ofisimizdeki ablamız “Sana kargo var, masanın üzerine bıraktım.” dediğinde, aklıma Hammerhead’in “H”si gelmedi. Ufacık bir kutuydu çünkü bu. Nereden bileyim o kutudan böylesi minik bir Hammerhead’in çıkacağını?
Eh, yapacak bir şey yok. Var aslında. Hadi ürünü inceleyelim ve tasarımından başlayalım!
TASARIM
Evet arkadaşlar, görsellerden de görebileceğiniz üzere Razer Hammerhead bir kulak içi kulaklık. Oldukça da şık bir kulak içi kulaklık, siyah metal başlıkları ve parlak Razer yeşili kablolarıyla, alışılmış Razer tasarımını bizlerle buluşturuyor.
Kulaklık üzerinde bulunan bir diğer şey de, üzerinde mikrofon ve açma/kapama ya da müzikleri başlatma/durdurma tuşu bulunan uzaktan kumanda birimi. Bu birim de silindir şeklinde ve metal. Aynı şekilde altın kaplama 3.5mm’lik jakın tutamacı ve kulaklık kablolarını birbirinden ayıran parça da. Bu da tasarımda bir bütünlüğün oluşmasını sağlamış, çok da güzel olmuş. Bu arada metal dediğim, alüminyum. Ürün oldukça hafif yani, aklınızda soru işareti kalmasın.
Kulaklık başlıkları da ilginç bir tasarıma sahip. “Retro” olarak niteleyebileceğimiz bu tasarım, herkese güzel gelmeyebilir, ancak bana soracak olursanız gayet başarılı. Kulaklıkların arka kısmında, Razer’ın mottosu “For gamers, by gamers.” ibaresi yer alıyor. Bu yazı gömülü olarak basılmış ve inanır mısınız, o da oldukça şık.
Kulaklıkların ön kısmı da değişik biraz. Izgara oldukça geniş tutulmuş, silikon yastıklarsa çift katmanlı olarak tasarlanmış. Naçizane yorumum, bu çift katmanlı tasarımın ses engelleme konusunda daha başarılı olduğu yönünde. Bunun haricinde, kulağımdan çıkardığımda yastığın içeride kalması gibi saçma sapan şeyler de olmuyor (daha önce çok başıma geldi de). Elbette kutudan, farklı kullanıcı ve kulaklar için farklı boyda yastıklar da çıkıyor.
Şimdi… Tasarım hakkında her şeyi anlattığımı düşünüyorum. Peki ya performans?
PERFORMANS
Bu konuya gelmeden önce, kutu içerisinden çok şık bir taşıma çantasının çıktığını da belirteyim. Bu taşıma çantası içerisinden çıkan kablo, mikrofon ve kulaklığı birbirinden ayırmanızı sağlıyor. Böylelikle dizüstü bilgisayarınızla vs. uyumlu bir şekilde çalıştırabiliyorsunuz kendisini. Güzel.
Peki ya performans nasıl? O konuda da söyleyecek sözlerim var elbette. Öncelikle Razer’ın bu kulaklık hakkında iddia ettiği performans özelliklerine göz atalım. Razer der ki Hammerhead Pro, kristal kalitesinde sesler sunarken, bass seslerde de oldukça yüksek bir performans sağlıyor. Bunun bir oyun ve müzik kulaklığı olarak tasarlandığını da belirtelim.
Şimdi… Kulaklığı farklı kaynaklarda kullandım, öncelikle onu belirteyim. Bunların biri, Asus Xonar U5 ses kartlı bilgisayarım oldu. Bu şekilde yüksek kaliteli müzikler dinledim, oyun oynadım ve videolar izledim. Peki ya sonuç?
Bas sesin yoğun olduğu aşırı yüksek seslerde bile beklemediğim bir performans verdi Hammerhead. Ufacık boyuna rağmen gayet doğru tonlarda sesleri, bas sese boğmadan başarılı bir şekilde sunabildi ki, “Eh, daha ne olsun?” demek istiyorum burada. Herhangi bir patlama, çatlama, cızırdama vs. de yoktu seslerde. Gerçekten etkilendim kulaklığın sesinden. Ki, ekolayzır ayarıyla da biraz oynayınca, istediğim sesi daha iyi bir şekilde alabildim. Gerçekten güzel bir deneyim yaşattı Hammerhead Pro. Ha bu arada, dış seslerin engellenmesi konusunda da oldukça başarılı, hatta dışarıdayken ses seviyesini azaltmak isteyebilirsiniz ki çevrenizi duyabilesiniz. O derece başarılı.
Ancak bilgisayara takınca yanında gelen çatal bağlantıyı kullanmanız gerekebilir. Aynı zamanda mikrofonu yazılım üzerinden kapatmanız da. Ufak bir not olarak geçeyim.