Kategoriler

Halo Infinite Yaratıcılarından Joseph Staten, Microsoft’tan Ayrılıyor

Halo Infinite Joseph Staten

Halo serisinin yaratıcılarından biri olan Joseph Staten, Microsoft‘tan ayrılmaya hazırlanıyor.

Ayrılık iddiasını ilk ortaya atan IGN‘i Twitter‘dan yaptığı paylaşımla doğrulayan Joseph Staten, “Merhaba, gerçekten Microsoft’tan ayrılıyorum. Yakında paylaşacak daha fazla şeyim olacak, ancak şimdilik, yeni bir maceraya atılırken tüm anlayışları ve destekleri için Xbox’taki meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Microsoft‘tan yapılan açıklamada ise, “Joseph’in Halo serisine ve bir bütün olarak Xbox’a yaptığı katkılardan dolayı minnettarız. Ona yeni macerasında en iyisini diliyoruz.” denildi.

Joseph Staten, Bungie‘nin ilk üç Halo oyununda yazar ve sinema yönetmeni olarak görev aldıktan sonra Destiny oyununda ortak yaratıcı yönetmenliği üstlendi. 2013’te stüdyodan ayrılan ve ertesi yıl Microsoft‘a Xbox Games Studios ekibine kıdemli yaratıcı yönetmen olarak katılan Staten, 2020’de stüdyonun Halo Infinite üzerindeki çalışmalarını tamamlamasına yardımcı olmak için 343 Industries‘e geçti.

Staten‘in Microsoft‘tan ayrılması, 343 ve Halo‘nun geleceği ile ilgili aylarca süren belirsizliğin ardından geldi. Ocak ayında firma, Staten‘i Xbox yayıncılık bölümüne atamış ve aynı zamanda stüdyoda en az 95 kişiyi işten çıkarmıştı. Aynı ay Bloomberg, stüdyonun Halo Infinite‘e olan ilgisini sürdürmek yerine yeni bir Halo oyununa sıfırdan başladığını yazdı.

Yeni Halo oyununun son durumu ya da Joseph Staten‘in yeni kariyer planı hakkında henüz bir bilgimiz yok. Staten‘in ‘yeni macerasında’ nasıl bir sürprizle karşımıza geleceğini de bekleyip göreceğiz.

Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth Mobil Oyunu Mayısta Çıkıyor

 

Görüntülenmeler:
74
İlgili etiketler:
· · · · · · ·
İlgili Kategoriler
Haber · Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com