Kategoriler

Concord Oyun Yönetmeni Ryan Ellis İstifa Etti

Concord Oyun Yönetmeni Ryan Ellis İstifa Etti

Concord oyunu, PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürüldükten yalnızca iki hafta sonra satıştan çekildi. Geliştirici Firewalk Studios‘unbundan sonraki adımı merak edilirken bir ayrılık haberi geldi. Oyun Yönetmeni Ryan Ellis istifa ettiğini duyurdu.

Concord Oyunu Satıştan Çekildi

Sony, Concord’u satıştan çekme kararını bu ayın başlarında aldı. Oyun, lansmanından sadece iki hafta sonra, PS5 ve PC platformlarında satıştan kaldırıldı. Bu süreçte, oyunculara tam geri ödeme teklif edildi. Oyun Yönetmeni Ryan Ellis, o dönemde yaptığı açıklamada, “Deneyimin birçok yönü oyuncularla yankı buldu, ancak oyunun bazı diğer yönleri ve ilk lansmanımız beklediğimiz şekilde sonuçlanmadı.” ifadelerini kullandı.

Firewalk Studios’ta Gelecek Belirsizliği

Ellis, Firewalk Studios’un oyunun çevrimdışı hale gelmesinin ardından “seçenekleri keşfedeceğini” ve “en iyi yolu belirleyeceğini” belirtmişti. Ancak o tarihten bu yana herhangi bir yeni açıklama yapılmadı. Firewalk Studios, Sony tarafından geçen yıl satın alındı. Bu satın alma, eski PlayStation başkanı Jim Ryan’ın büyük canlı servis oyunlarına yönelme stratejisinin bir parçasıydı. Ancak Concord’un çıkışı oldukça düşük ilgi gördü. Sektör analistlerine göre, oyun PS5 ve PC platformlarında 25 binden az kopya sattı. Concord’un bu başarısız çıkışı, hem oyunun hem de stüdyonun geleceğini belirsiz bir noktaya getirdi.

Concord’un Yeniden Dönüşü Beklenmiyor

Üç farklı kaynak, Kotaku’ya verdiği demeçte, çalışanların Concord’un geri döneceği konusunda “iyimser olmadığını” söyledi. Hatta bazı çalışanların, stüdyonun bir sonraki projesi üzerinde çalışmaya başlaması için önerilerde bulunması istendiği bildirildi. Sony’nin sahip olduğu Firewalk Studios, çalışan başına düşen maliyet bakımından en pahalı stüdyolardan biri olarak biliniyor ve bu nedenle toplu işten çıkarmaların olabileceği düşünülüyor. Firewalk’ta çalışan sayısının 150 ile 170 arasında olduğu tahmin ediliyor.

Concord Oyun Yönetmeni Ryan Ellis İstifa Etti

Ryan Ellis Görevden Ayrıldı

Ryan Ellis, geçtiğimiz hafta personeline oyun direktörlüğü görevinden ayrılacağını ve destek rolüne geçeceğini bildirdi. Destiny 2’nin eski kreatif Yönetmeni olan Ellis, Concord projesine derinden inandığını ifade etti. Bir önceki geliştirici, “Ryan, o projeye ve oyunun oyuncuları bir araya getirme potansiyeline derinden inanıyordu. Geliştirme sürecinde farklı yapılabilecek şeyler olsa da, o iyi bir insan ve yüreği dolu.” demişti.

Eylül Ayında Hangi Oyunlar Çıkacak? Eylül 2024 Oyun Takvimi

Görüntülenmeler:
329
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com