Kategoriler

Microsoft, FTC’ye Karşı Activision Blizzard Davasını Kazandı

Microsoft FTC Activision Blizzard

Microsoft, Activision Blizzard‘ı satın almasını engellemek için ABD rekabet kurumu Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından açılan davada gülen taraf oldu. FTC‘nin, Microsoft’un Activision Blizzard‘ı satın almasını engelleme talebi reddedildi.

Microsoft, bir süredir serisinin de sahibi olan oyun stüdyosu Activision Blizzard‘ı satın almak istiyor. Microsoft‘un 68.7 milyar dolarlık talebi bazı ülkelerin rekabet kurumlarının dikkatini çekti. Avrupa Birliği satın almayı onayladı, İngiltere karşı çıktı. Amerika Birleşik Devletleri‘nde ise Federal Ticaret Komisyonu bu satın almayı engellemek için Microsoft‘a dava açtı.

Son dönemde gündemden düşmeyen davada California Kuzey Bölgesi Yargıcı Jacqueline Scott Corley, FTC‘nin satın almayı engelleme talebinin reddedildiğini açıkladı. Microsoft‘un Call of Duty gibi oyunlara erişimi azaltacağına yönelik iddianın kanıtlanamadığını belirten mahkeme, firmanın söz konusu oyun serisini diğer platformlarda da sunacağı taahhüdü hatırlatarak, bu durumun tüketici için olumlu bir durum olduğunu belirtti.

Karar sonrasında Microsoft CEO’su Phil Spencer, mahkemenin hızlı ve olumlu kararından memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Activision Blizzard anlaşmasının oyun pazarına olumlu katkılar sağlayacağını söyledi. Microsoft Başkan Yardımcısı ve Başkanı Brad Smith ise Twitter‘da, kararın hızlı ve kapsamlı olduğunu, konunun diğer yargı bölgelerinde de benzer bir şekilde çözüm bulunmasını umduklarını yazdı.

Steam Next Fest: Haziran 2023’te En Çok Oynanan Demolar Açıklandı

Görüntülenmeler:
76
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com