Kategoriler

Microsoft’tan Kıyım! Bethesda Stüdyolarını Kapatıyor

Microsoft'tan Kıyım! Bethesda Stüdyolarını Kapattı

Microsoft, aralarında Redfall‘un yapımcısı Arkane Austin, Hi-Fi Rush ve The Evil Within‘in geliştiricisi Tango Gameworks‘ün de bulunduğu bir dizi Bethesda stüdyosunu kapattı.

IGN tarafından doğrulanan bilgiye göre; Redfall’un yapımcısı Arkane Austin, Hi-Fi Rush ve The Evil Within’in geliştiricisi Tango Gameworks’ün de bulunduğu bir dizi Bethesda stüdyosunu kapatan Microsoft, mobil oyun Mighty Doom’un yapımcısı Alpha Dog Studios’u da kapatacak. Roundhouse Games, The Elder Scrolls Online geliştiricisi ZeniMax Online Studios tarafından satın alınacak.

Tam bir fiyasko olan Redfall için Microsoft, oyunun tüm geliştirme çalışmalarını sonlandırdı. Yani vaat edilen güncellemeler olmayacak. Bilişim devi, Redfall’un çevrimiçi olarak oynanmaya devam edeceğini ve Hero DLC’sini satın alanlar için bir ‘telafi’ teklifi sunacak.

Diğer yandan Marvel’s Blade üzerinde çalışan Arkane Lyon, Bethesda Game Studios (Fallout, The Elder Scrolls, Starfield) ve Machine Games (Indiana Jones and The Great Circle) gibi itlaftan kurtuldu. Doom’un geliştiricisi id Software de bu durumdan etkilenmedi.

Xbox Oyun Stüdyoları Başkanı Matt Booty tarafından personele gönderilen bir e-postada Microsoft, kesintilerden ‘oyunların ve kaynakların yeniden önceliklendirilmesini’ sorumlu tuttu.

Microsoft’un Bethesda’daki işten çıkarmaları duyurması, şirketin video oyunu işgücünden bin 900 kişiyi çıkarmayı planladığını açıklamasından üç ay sonra ve Bethesda’nın Fallout serisi için patlama yapan Prime Video TV şovunun ardından geldi.

Tango Gameworks’ün kapanışı, pek çok kişinin son yılların en iyi Xbox oyunlarından biri olarak gördüğü Hi-Fi Rush’ın piyasaya sürülmesinden sadece bir yıl sonra gerçekleşti. Hi-Fi Rush, Mart ayında Microsoft’un yeni çoklu platform hamlesinin bir parçası olarak PS5’te piyasaya sürüldü. Microsoft Haziran ayında düzenleyeceği bir etkinlikle gelecek oyunlarını ve muhtemelen Xbox donanım planlarını açıklayacak.

Riot Games’ten Vanguard Anti-Hile Sistemi İddialarına Yanıt

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com