Kategoriler

Oyuncuları 1.000’den Fazla Gezegene Götürecek Starfield’den Duyurulan Her Şey

Starfield Direct

Microsoft‘un Xbox Games Showcase etkinliğinin ardından yayınlanan Starfield Direct‘te, Starfield oyunuyla ilgili çok sayıda ayrıntı paylaşıldı.

Starfield Direct, 40 dakikadan fazla sürdü ve oynanış görüntüleri, geliştiricilerin savaş, keşif, uzay yolculuğu, karakter yaratma, yoldaşlar, karakol inşa etme gibi oyunun birçok özelliği hakkında açıklamalarıyla doluydu.

Bethesda, Starfield‘da oyuncuların ziyaret edebileceği 1.000’den fazla gezegen olacağını yeniden teyit etti. Her gezegen hayat değiştiren görevlerle dolu olmasa ve bazıları toplanacak bazı kaynaklar dışında çorak olsa da, geliştiriciler keşfedilecek koca bir galaksi hazırlamış.

Dolu Dolu Bir Galaksi

Bu gezegenler, yabancı flora ve fauna ile dolu olacak ve gezegendeki ışıklandırma sistemdeki yıldızın türüne ve atmosfere göre belirlenecek dolayısıyla her biri oyunculara görülmeye değer manzaralar sunacak. Üstelik oyuncular aynı gezegeni ziyaret eden arkadaşlarından farklı deneyimler yaşayabilecek. Bu da; Starfield‘ın oyuncular gezegene yaklaştıkça bir arazi bloğunu bir araya getirerek bir gezegen inşa edeceği anlamına geliyor. Bu sürecin ardından oyun, gezegenin etrafına keşfedilecek ilginç yerler, karşılaşılacak yaratıklar ve daha fazlasını ekleyerek her oyuncu için her şeyi benzersiz hale getirecek. Oyunda elbette oyuncular aynı şekilde deneyimleyeceği ana hikaye görevleri de olacak.

Oyuncular bir gezegene vardıklarında, bir tür ana üs olabilecek bir karakol inşa etme seçeneğine sahip olacaklar. İnşadan sonra, oyuncular mürettebatlarını ve yoldaşlarını orada çalışmak üzere atayabilecek, kaynakları toplamak için Extractors kurabilecek, karakolların arasında kargo göndermek için bir sistem kurabilecek, işçilik ve araştırma istasyonlarına ev sahipliği yapabilecekler. Oyuncular çeşitli şekillerde özelleştirilebilen kendi gemileriyle yıldızlar arasında uçabilecekler.

Uzay Gemileri

Starfield‘da uzay her zaman güvenli değil ve gemi savaşları oyunun bir parçası olacak. Bethesda bu savaş karşılaşmalarının heyecan verici ve tehlikeli hissettirmesini isterken, aynı zamanda oyunculara bir güç sistemi ile kontrol veriyor. Bu, oyuncuların gemilerini daha hızlı hale getirmek için motorların gücünü artırmalarına veya kalkanlarını güçlü tutmak için bazı sistemleri feda etmelerine olanak tanıyor. Oyuncular ayrıca bazı stratejik zaferler için düşman gemilerinin belirli kısımlarını hedef alabilecekler. Bununla birlikte oyuncular, bir düşman gemisine gidip içindeki düşmanları alt etmek için gemiye binebilecek, sonrasında gemiyi kendi gemileri olarak sahiplenebilecek ve herhangi bir uzay limanından gemiye erişebilecekler.

Karakterler

Starfield, Bethesda‘nın ‘şimdiye kadarki en derinlemesine ve çeşitli karakter yaratma sistemini’ içeriyor. Oyuncular karakter yaratımında başlangıç noktası olarak önceden ayarlanmış 40 şablon arasından seçim yapabilecekler ve özelleştirme buradan itibaren çok genişleyecek. Oyuncular Starfield dünyasında geçmişlerini ve özelliklerini de seçebilecekler. Arka planlar, üç beceriyle birlikte küçük bir arka plan hikayesi veriyor. Örneğin Explorer; Lazerler, Astrodinamik ve Ölçme becerileriyle başlar. Diğerleri arasında Beast Hunter, Bouncer, Chef, Cyber Runner, Gangster, Pilgrim ve Ronin yer alıyor.

Oyuncular daha sonra isterlerse karakterlerini daha da özelleştirmek için üç özellik daha seçebilecek. Bu özelliklerin avantajları ve dezavantajları var bu yüzden seçim biraz zor olacak. Oyuncular, oyun yoluyla kazanabilecekleri becerilere sahip olacak ve bunlara bağlı zorlukları tamamlamak rütbelerini yükseltecek ve onları daha iyi hale getirecekler. Oyunda 5 beceri kategorisi var. Bunlar; Fiziksel, Sosyal, Savaş, Bilim ve Teknoloji.

Mürettebat

Starfield‘da, oyuncular mürettebata katılabilecek ve maceralarında birlikte gelebilecek bir sürü insan ve robotla karşılaşacak. Bu mürettebat üyeleri benzersiz becerilere sahip olacak. Sarah Morgan (Astrodinamik ve Lazerler), Sam Coe (Pilotluk ve Tüfek Sertifikasyonu), Barrett (Yıldız Gemisi Mühendisliği ve Parçacık Işını Silah Sistemleri) bunlardan bazıları. Hatta bazı yoldaşlar sahada oyunculara da katılabilecek. Hikayede ilerledikçe bazı mürettebat üyeleri de gelecek. Yoldaşlar için romantizm seçenekleri de olacak.

Silahlar

Starfield‘da savaş Fallout‘ta bulunandan çok daha hızlı tempoda olacak. Silahlarla ilgili bir çok özelleştirme ve seçenek var. Bu kapsamlı mod sisteminde; enerji ve mag silahları, patlayıcı türü gibi farklı mermi türleri, jetpack’ler ve çok daha fazlası oyuncuları bekliyor. Tüm oyun, birinci şahıs veya üçüncü şahıs olarak oynanabilecek ve bazı silahlar sıfır yerçekimindeyken bile size ateş edebilecek. Bu nedenle bir düşmanla çatışmaya girmeden önce çok sayıda faktörü göz önünde bulundurmak önemli.

Starfield, 6 Ekim 2023‘te Xbox Series X|S ve PC için yayınlanacak.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Eylülde Bizi Night City’ye Geri Götürüyor

Görüntülenmeler:
102
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com