Kategoriler

PUBG’nin Yapımcısı Krafton, Tango Gameworks ve Hi-Fi Rush’ı Satın Aldı

PUBG'nin Yapımcısı Krafton, Tango Gameworks ve Hi-Fi Rush'ı Satın Aldı

PUBG‘nin ünlü yapımcısı Krafton, Japonya oyun pazarına yönelik ilk büyük yatırımını gerçekleştirerek Tango Gameworks ve popüler oyun Hi-Fi Rush‘ın haklarını satın aldı. Tango Gameworks Yaratıcı Direktörü John Johanas, sosyal medya platformu X’te haberi kutlayarak, ‘Geri döndük, bebeğim!’ yazdı.

PUBG'nin Yapımcısı Krafton, Tango Gameworks ve Hi-Fi Rush'ı Satın Aldı

Tango Gameworks

Tango Gameworks, 2010 yılında Shinji Mikami tarafından kuruldu ve korku temalı The Evil Within serisi ile tanındı. 2012 yılında Bethesda’nın ana şirketi ZeniMax Media tarafından satın alınan stüdyo, daha sonra Microsoft bünyesine katıldı. Microsoft şemsiyesi altında, Hi-Fi Rush adlı ritim tabanlı aksiyon oyunu 2023 yılında sürpriz bir şekilde piyasaya sürüldü ve büyük beğeni topladı.

Microsoft Stüdyoları Kapatmıştı

Microsoft, Mayıs ayında Dishonored’ın geliştiricisi Arkane Austin ve Mighty Doom stüdyosu Alpha Dog Games ile birlikte Tango Gameworks’ün kapatılacağını duyurduğunda, bu haber endüstride şok etkisi yarattı. Pek çok kişi Microsoft’un bu hamlesini eleştirirken, Arkane Lyon’un başkanı Dinga Bakaba bunu ‘bıçak saplama’ olarak nitelendirdi.

Krafton, Tango Gameworks ve Hi-Fi Rush’ı Canlandırıyor

Ancak Krafton, Tango Gameworks’ü ve Hi-Fi Rush markasını satın alarak stüdyoyu yeniden hayata geçiriyor. Krafton’un, Tango Gameworks ile Xbox ve ZeniMax ile işbirliği yaparak stüdyonun projelerine devam etmesini sağlayacağı belirtildi. Ayrıca, Tango Gameworks’ün ‘yenilik ve hayranlar için heyecan verici deneyimler sunma taahhüdünü sürdüreceği’ ve mevcut oyun kataloğuna, yani The Evil Within, The Evil Within 2, Ghostwire: Tokyo ve orijinal Hi-Fi Rush oyunlarına herhangi bir etkisi olmayacağı vurgulandı.

Black Ops 6 Zombies’ten Yeni Zombi Haritası: Terminus

Görüntülenmeler:
643
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com