Kategoriler

Sorun Çözüldü! Baldur’s Gate 3, Bu Yıl Xbox’a da Çıkacak

Baldur's Gate 3 Xbox

Baldur’s Gate 3, tartışmasız bu yazın hit oyunu oldu. Geliştirici Larian Studios, oyunu çeşitli platformlarda yayınlamak için ‘hazır olduğunda çıkacak’ yaklaşımını benimserken, 6 Eylül‘de PlayStation 5 ve macOS‘a geleceğini duyurmuştu. Xbox için de kesin çıkış tarihi henüz belli olmasa da Larian sonunda devasa RPG’nin bu yıl içinde Microsoft‘un konsollarına geleceğini doğruladı.

Larian‘ın Xbox çıkışını ertelemesinin ana nedeni, Microsoft‘un Series S ve Series X’te özellik eşitliğine sahip oyunlarla ilgili kurallarıydı. Larian Studios‘un yayıncılık direktörü Michael Douse, geçen ay X‘te, “Xbox’ta piyasaya çıkmamızı engelleyen bir münhasırlık anlaşmamız yok. Sorun teknik bir engel. Bölünmüş ekran özelliğini kaldıramayız çünkü oyunu özellik eşitliği ile piyasaya sürmek zorundayız ve bu yüzden çalışmalara devam ediyoruz.” paylaşımını yapmıştı.

Neyseki Larian CEO’su ve Baldur’s Gate III yönetmeni Swen Vincke, Gamescom‘da Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer ile görüştükten sonra bu işi çözdü. Vinckle, “Baldur’s Gate 3’ü bu yıl Xbox oyuncularına sunmamızı sağlayacak bir çözüm bulduk, bu uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir şeydi” dedi ve Spencer‘ın Larian‘a Series S ve Series X arasında özellik eşitliğine sahip olma konusunda bir istisna tanıdığını ima etti.

Buna göre Series S, Baldur’s Gate III bölünmüş ekran moduna sahip olmayacak, ancak Series X bu özelliği destekleyecek. Steam ve iki konsol arasında çapraz kaydetme ilerlemesi de desteklenecek. Böylece Xbox kullanıcıları da yıl bitmeden Baldur’s Gate 3‘ün fantastik dünyasını doyasıya keşfedebilecek.

Tomb Raider’dan Lara Croft, Call of Duty’ye Geliyor

Görüntülenmeler:
96
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com