Kategoriler

Team Fortress 2 Botlarla Mücadeleye Başladı

Team Fortress 2

Overwatch’ın fikir babası kabul edilen takım bazlı shooter Team Fortress 2 yaşına rağmen güncelleme almaya devam ediyor. En yeni güncelleme oyunun kanayan yarası bot karakterler için oyunculara çözümler getirdi.

Şapka ticareti, SFM bazlı mizahı ve hızlı temposuyla tanıdığımız Team Fortress 2 sadık bir oyuncu kitlesine de sahip. Yıllardır oyunu oynamada ve güncelleme talep etmede oldukça ısrarcı olan bu kitle çoğu zaman istediğini alıyor. Düzenli bir takvimden söz edemesek de TF2 Valve tarafından desteklenmeye devam eden bir oyun. Bunun arkasında şüphesiz ki oyuncu memnuniyetinin yanında oldukça iyi paralar kazandıran kozmetik pazar sistemi var. Steam bünyesinde gerçekleşen topluluk pazarı dudak uçuklatacak fiyatlarda satın alımlar düzenliyor. Tamamiyle görünüşe etkiyen skin öğeleri 6,600$’ı aşan fiyatlara kadar çıkıyor. 

Oyuncuları bıktıran problem: botlar

Bazı botlar oyun içeriğinin bir parçası, Man vs Machine modunda oynuyorsak tabii ki. Ancak bahsedilen ne yazık ki onlar değil. Az önce değindiğimiz yüksek fiyatlı eşyalar oynadıkça düşme ihtimaline sahip ve bir takım paragöz kişiler yıllardır oyunu gerçek oyuncu görünümünde maçlara dahil olan botlar ile dolduruyor. Amaçları markette satabilecekleri eşyaları elde etmek. Tahmin edebileceğiniz üzere bu durum oyunu layığıyla oynayan gerçek oyunculara zor anlar yaşatıyor. Haksız rekabet ve fırsat eşitsizliğiyle oyun deneyimi kötü etkilenen oyuncular bu konudan uzun süredir şikayetçi. Her ne kadar Valve oyunu güncelliyor olsa da botlara dair kapsamlı bir çalışma yaptıkları söylenemez. Ta ki son güncellemeye kadar.

Yeni güncellemede bot sorunuyla ilgili bazı yeni adımlar atılmış. Bunlardan ilki oyuncular tarafından başlatılan “maçtan oyuncu atma” oylamalarının hızlandırılmış olması. Ayrıca maç esnasında kullanıcı isimi değiştirilemeyecek. Bunun gerekliliğini anlamayanlar için ufak bir açıklama yapalım: Botlar girdikleri maçlarda isimlerini gerçek oyuncuların kullanıcı adlarıyla aynı olacak şekilde değiştirebiliyordu. Bu durum takım tarafından o botu atmayı zorlaştırıyordu. Oylama başlatıldığında genellikle yanlışlıkla gerçek oyuncu atılıyor ve onun yerini hızlıca başka bir bot alıyordu.

Güncelleme botlara karşı getirilen önlemlerin yanında yıllardır bilinen ve aktif olarak oyuncuların karşısına çıkan bir dizi bug’ları da ortadan kaldırıyor.  Küçük ama sinir bozucu bugların yıllardan sonra çözümlenmesi oyunculara gecikmiş bir sevinç yaşatmış oldu.

Bu değişiklikler bot sorununu kökünden çözmese de bu Valve’in konuyla ilgili çalıştığını gösteren ilk hareket. Oyuncular bu güncellemenin yeterli olmayacağını biliyorlar ancak seslerinin duyulduğunu düşündürecek bir sebepleri var artık. Ayrıca botlardaki düşüş oyunun aktif kullanıcı sayısına da yansıyor. Ancak bazı reddit kullanıcılarına göre bu botların her güncellemede gerçekleşen bir davranışı. Değişen oyun dosyalarına uyum sağlayana kadar botların her yeni yamada bir süre uzaklaştığı bir gerçek. Bu değişiklik yakın zamanda kalıcı olacak mı hep birlikte göreceğiz.

Güncellemenin detaylarına ulaşmak için Team Fortress 2’nin resmi sayfasındaki yama notlarına göz atabilirsiniz.

Görüntülenmeler:
75
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri · PC
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com