Kategoriler

Valve, Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan İçerikleri Steam’de Engelliyor mu?

Valve Steam Yapay Zeka

Şu sıralar video oyun endüstrisinde de gündemde olan ve sıkça tartışılan yapay zeka konusu son dönemde Valve‘ın başına dert oldu.

Geçtiğimiz hafta bir Steam geliştiricisi, ‘açık bir şekilde yapay zeka tarafından oluşturulmuş’ varlıklar kullandığı için oyunlarının reddedildiğini belirterek, Valve‘in platformunda yapay zeka tarafından oluşturulmuş içerikli oyunları yasakladığını iddia etti. Geliştiriciye oyununu yeniden göndermesi için ikinci bir şans verildiği ancak, ‘gerekli haklara sahip olmadıkları’ için bunun da reddedildiği söylendi.

Valve‘dan Eurogamer‘a yapılan bir açıklamada, genel olarak Steam‘de yapay zeka tarafından oluşturulan içeriğin nasıl denetlendiğine dair bilgi verildi. “Önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, aldığımız oyunların mümkün olduğunca çoğunu göndermeye çalışmaktır” denilen açıklamada Valve, bir geliştiricinin ‘görüntüler, metin ve müzik dahil olmak üzere varlıklar oluşturmak için yapay zeka kullanımında yeterli haklara’ sahip olup olmadığını bilmenin her zaman kolay olmadığını ve yapay zekanın kullanılmasının bu süreci zorlaştırabileceğine dikkat çekti.

Yapay zeka tarafından oluşturulan varlıkların kullanımıyla ilgili yasal belirsizliğe değinilen açıklamada ayrıca, “Oyunlarını göndermek için uygun haklara sahip olduklarından emin olmak geliştiricinin sorumluluğundadır. Bunun sürekli gelişen bir teknoloji olduğunu biliyoruz ve amacımız Steam’de kullanımını engellemek değil; bunun yerine, bunu halihazırda var olan inceleme politikalarımıza nasıl entegre edeceğimiz üzerinde çalışıyoruz. Açıkça belirtmek gerekirse, inceleme sürecimiz mevcut telif hakkı yasası ve politikalarının bir yansımasıdır, bizim görüşümüzün ek bir katmanı değildir. Bu yasalar ve politikalar zaman içinde geliştikçe, sürecimiz de gelişecektir.” ifadeleri yer aldı.

Steam‘de yeniliği memnuniyetle karşılamaya ve teşvik etmeye devam edeceklerini vurgulayan Valve, yapay zeka teknolojisinin bunda bir rol oynayacağını anladığını söyledi. Valve‘in açıklaması şöyle sona erdi: “Son olarak, uygulama gönderme kredileri genellikle geri ödemesiz olsa da, inceleme sürecimiz üzerinde çalışmaya devam ederken bu durumlarda bunları sunmaktan mutluluk duyarız.”

Ark: Survival Ascended Ertelendi

Görüntülenmeler:
90
İlgili etiketler:
· · · · ·
İlgili Kategoriler
Oyun Haberleri
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com