KULLANIM DENEYİMİ
Kullanım açısından bu projektör, dahili batarya ve çeşitli multimedya formatlarına destek sunmasıyla P2E’den ayrılıyor. Böylelikle bilgisayar ve güç bağlantısından tamamen arınmış bir şekilde de içeriklere ulaşmak mümkün (bunun yanı sıra 2GB’lık hafıza da mevcut).
Teknik özellikler arasında görebileceğiniz bu formatlar arasında video, ses, resim ve doküman formatları bulunuyor. Menü biraz yavaş olsa da, sıkıntısız bir kullanım sunuyor. Zaten P2E ile P2B arasındaki en büyük; belki de tek büyük fark bu zaten. İki model arasındaki tercihinizi buna göre yapacaksınız kısacası. Görüntü kalitesi hakkında söyleyeceğim yorumlar da benzer şeyler olacak. Fotoğraf ve video konusunda başarılı olsa da, yoğun metin içeren dosyaları incelerken ve -özellikle de hızlı- oyunların uzunca süreler oynanması esnasında göz yoruyor. Keskinlik genel anlamda yeterli olsa da, yine de metinleri okumak vs. kimi zaman zorlaşabiliyor. Ufak fontlarda bu, daha fazla ortaya çıkan bir durum.
Projektörün yansıtma uzaklığı/ekran boyutu da şu şekilde (bu tablo da P2E’yle aynı, 16:10):
0.71m – 30″
0.95m – 40″
1.00m – 42″
1.43m – 60″
1.90m – 80″
2.38m – 100″
2.86m – 120″
Dünkü incelemenin ardından daha 24 saat geçmediğinden kendimi tekrar etmiş gibi olacağım da; bu seçenekler sayesinde, farklı ekran boyutlarını projektörde deneyimlemek mümkün. Bu da bilinmeyen bir şey değil zaten de, en azından tablo ile cihazın gösterim kapasitesini öğrenmiş oldunuz.
Parlaklık ve kontrast oranı hakkında da, P2E’ye yaptığım benzer bir yorumda bulunacağum. Bu konuda için dikkat etmeniz gereken en elzem şey, cihazı kullanacağınız mekân. Eğer bu mekânın aydınlığını ayarlayabiliyorsanız, gayet yeterli gelecektir; ama atıyorum, direkt olarak güneş alan bir odada ve gündüz vakti kullanacaksanız, elbette ki sıkıntı yaşamanız olası. Kısacası bu, sizin belirlediğiniz bir şey. Burada belki şu nüansı duymak isteyebilirsiniz: Ürünün 350 lumen’lik gücü, pilli kullanımda 300 lumen’e düştüğünü de belirtmekte fayda var. Pil de, yoğun kullanımda 1-1.30 saat götürüyor; ancak farklı ayar ve kullanımlara göre bu süreyi artırmak da pek tabi mümkün (görüntüyü hangi kaynaktan aldığınız, hoparlörü kullanıp kullanmadığınız, parlaklık vs. gibi ayrıntılar bunlar).
SONUÇ
Asus’un Splendid yazılımı haricinde, irili ufaklı diğer ayarları yapmak da mümkün. Bu ayarlar arasında görüntü pozisyonu, parlaklık, görüntü ayarları, açı ayarı, ses seviyesi, kontrast vs. buılunuyor. Böylelikle biraz uğraşıp, farklı kullanımlar için en uygun ayarları bulmanız gayet mümkün.
P2E’den eksiği değil de fazlası var P2B’nin. Bunlar da ekrana içerik yansıtmak için illâ ki başka bir cihaza ihtiyaç duymaması ve piliyle geliyor oluşu. Elbette bu, fiyatın da bir nebze daha yüksek seyretmesine neden olmuş. Kısacası burada, bu tür bir cihazdan ne beklediğinizi belirleyip; ihtiyaçlarınıza göre tercih yapmanız gerekecek. O konuda biz bir şey diyemeyiz elbette.
Performans açısından da kardeşiyle çok benzer bir ürün P2B. Ufak yazıların bol olduğu içeriklerde ve pek çok oyunda göz yoruyor. Netlemesi mükemmel değil. Ancak fotoğraf ve videolarda bu, pek rahatsız eden bir durum değil. Onu da belirtmekte fayda görüyorum.
O zaman bir sonraki incelememizde görüşmek üzere… Esen kalın efendim.
FİYAT: Ürün, stoklarda görünmüyor.